Minitacos med kryddstark kyckling

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Låt fredagsmyset börja, duka upp dessa kryddiga minitacos och hugg in.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

500 gr kycklingfärs
1 msk färsk koriander hackad
1 klyfta vitlök, finriven
1/2 tsk färsk finriven ingefära
1 urkärnad chilifrukt
1 lime
2 msk sweet chilisås
1 rödlök
salladsblad
2 dl crème fraiche
3 tsk wasabi
1 msk färsk Ingefära
salt, peppar
Färdigköpta minitacotubes

Tips 

Kycklingfärsen kan bytas ut till strimlad kycklingfilé. Eller välj Quornfärs för ett vegetariskt alternativ.

Gör så här

1. Stek kycklingfärsen så den är ordentligt genomstekt.

2. Blanda ihop koriander, vitlök, ingefära, chili, finhackad rödlök, sweet chilisås och saften från en lime i en skål. Allra enklast är att köra ner allting i en matberedare. Annars kan allt finhackas för hand.

3. Blanda kryddröran med den färdiga kycklingfärsen och låt den stå och dra till sig smakerna. Smaka av med salt och peppar.

4. Blanda wasabi, crème fraiche och ingefära till en sås/röra.

5. Värm mini-tacotubes i ugnen enligt anvisning på förpackningen.

6. När tacoskalen är klara lägger man lite sallad i botten på skalet och fyller med kycklingröran. Toppa med en klick av wasabiröran.

Mer på grapevine.se

Dryckesprofilen Alf Tumble

Han blev utsedd till Årets Dryckesprofil 2016 och är sommelier, vinskribent och författare, men även dj. Och nu vill han sprida en mindre snobbig vinkultur genom boken ”Vin – så funkar det”. Låt oss börja från början. Alf har alltid gillat att skriva, utbildade sig till copywriter i tjugoårsåldern

Salviastekt dorada med ratatouille och saffransaioli

En fransk smakrik och vitlöksdoftande rätt med medelhavsfisken Dorada.