Minitacos med kryddstark kyckling

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Låt fredagsmyset börja, duka upp dessa kryddiga minitacos och hugg in.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

500 gr kycklingfärs
1 msk färsk koriander hackad
1 klyfta vitlök, finriven
1/2 tsk färsk finriven ingefära
1 urkärnad chilifrukt
1 lime
2 msk sweet chilisås
1 rödlök
salladsblad
2 dl crème fraiche
3 tsk wasabi
1 msk färsk Ingefära
salt, peppar
Färdigköpta minitacotubes

Tips 

Kycklingfärsen kan bytas ut till strimlad kycklingfilé. Eller välj Quornfärs för ett vegetariskt alternativ.

Gör så här

1. Stek kycklingfärsen så den är ordentligt genomstekt.

2. Blanda ihop koriander, vitlök, ingefära, chili, finhackad rödlök, sweet chilisås och saften från en lime i en skål. Allra enklast är att köra ner allting i en matberedare. Annars kan allt finhackas för hand.

3. Blanda kryddröran med den färdiga kycklingfärsen och låt den stå och dra till sig smakerna. Smaka av med salt och peppar.

4. Blanda wasabi, crème fraiche och ingefära till en sås/röra.

5. Värm mini-tacotubes i ugnen enligt anvisning på förpackningen.

6. När tacoskalen är klara lägger man lite sallad i botten på skalet och fyller med kycklingröran. Toppa med en klick av wasabiröran.

Mer på grapevine.se

Karibiska bönor

Duane Dove är född på Tobago, men har bott i Stockholm i över 25 år. Han är något så udda som kakaoodlare, men är också chokladtillverkare, rom-expert, sommelier, författare, affärsinnehavare och f.d. krögare. Duane kommer från en multikulturell familj med rötter som förgrenar sig över Europa,

Barceló Imperial

En prestigerom från Dominkanska Republiken

Fjärilspasta med krämig kantarellsås

Mumsig pasta med krämig kantarellsås och konjakssting.