Morotssoppa

Tid 
30 Minuter
Antal 
4

En annorlunda morotssoppa med asiatiska influenser av koriander, ingefära och citrongräs.

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, pressad
1 msk smör
500 gr morötter, skurna i mindre bitar
1 liter grönsaksbuljong eller kycklingbuljong
3 tsk citongräs
1 burk kikärter

½ pressad citron
1 kruka koriander
1 dl grekisk yogurt
1 tsk ingefära
salt

Gör så här

1. Hetta upp en stor kastrull eller gryta. Stek lök och vitlök mjuka.

2. Tillsätt morötter och buljong. Koka tills de är mjuka ca 20 minuter.

3. Tillsätt kikärterna, citronsaft och koriander och 2 tsk riven ingefära, spara några kvistar till garnering.

4. Mixa gärna med en stavmixer eller i matberedare till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar.

5. Blanda grekisk yoghurt med 1 tsk ingefära och lite salt. Servera soppan med yoghurten och färk koriander.

Mer på grapevine.se

Restaurangtips: Pontus Frithiof's Burger & Lobster

I juli slogs portarna upp för ett helt nytt restaurangkoncept i Stockholm- Burger & Lobster. Som namnet antyder, serveras rätter med just hamburgare och hummer och om du frågar oss, är det två storslagna favoriter samlat under ett och samma tak. Konceptet i sig är inte nytt, den första Burger & Lobster restaurangen öppnade i Londons Mayfair 2011 och blev så populär att ytterligare tre filialer öppnade runt om i London och samtidigt en i New York. I september är det även Quatars och Dubai’s tur.

Tommasi Graticcio Appassionato

Tommasi Graticcio Appassionato är ett intensivt, fruktigt, aningen kryddigt och smakrikt vin med lång härlig eftersmak

Kryddbakad kyckling

Gott och enkelt recept på hel kyckling i ugn, smaksatt med vitlök, rosmarin, anis, enbär, och kummin.