Morotssoppa

Tid 
30 Minuter
Antal 
4

En annorlunda morotssoppa med asiatiska influenser av koriander, ingefära och citrongräs.

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, pressad
1 msk smör
500 gr morötter, skurna i mindre bitar
1 liter grönsaksbuljong eller kycklingbuljong
3 tsk citongräs
1 burk kikärter

½ pressad citron
1 kruka koriander
1 dl grekisk yogurt
1 tsk ingefära
salt

Gör så här

1. Hetta upp en stor kastrull eller gryta. Stek lök och vitlök mjuka.

2. Tillsätt morötter och buljong. Koka tills de är mjuka ca 20 minuter.

3. Tillsätt kikärterna, citronsaft och koriander och 2 tsk riven ingefära, spara några kvistar till garnering.

4. Mixa gärna med en stavmixer eller i matberedare till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar.

5. Blanda grekisk yoghurt med 1 tsk ingefära och lite salt. Servera soppan med yoghurten och färk koriander.

Mer på grapevine.se

Vadå ekologiskt?

Vad är egentligen ekologiskt vin och är det sant att man får mindre huvudvärk dagen efter om man bara har druckit ekologiskt vin? Vi ställde frågorna till Erika Lundgren , Grapevines miljö- och hållbarhetsexpert, tillika hållbarhetschef på Hermansson & Co. Vad är det för skillnad mellan

Duorum Late Bottled Vintage Port

från den gyllene Duorodalen

Myth Cranberry

Champagne och mousserande viner lyfter årets alla högtider och kan också pigga upp en tråkig vardag. Testa till exempel att göra en tranbärsdrink med vodka och mousserande Myth Sparkling. Du får till en härlig frostkant på glaset genom att doppa kanten på det i lime och sedan i flingsalt.