Morotssoppa

Tid 
30 Minuter
Antal 
4

En annorlunda morotssoppa med asiatiska influenser av koriander, ingefära och citrongräs.

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, pressad
1 msk smör
500 gr morötter, skurna i mindre bitar
1 liter grönsaksbuljong eller kycklingbuljong
3 tsk citongräs
1 burk kikärter

½ pressad citron
1 kruka koriander
1 dl grekisk yogurt
1 tsk ingefära
salt

Gör så här

1. Hetta upp en stor kastrull eller gryta. Stek lök och vitlök mjuka.

2. Tillsätt morötter och buljong. Koka tills de är mjuka ca 20 minuter.

3. Tillsätt kikärterna, citronsaft och koriander och 2 tsk riven ingefära, spara några kvistar till garnering.

4. Mixa gärna med en stavmixer eller i matberedare till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar.

5. Blanda grekisk yoghurt med 1 tsk ingefära och lite salt. Servera soppan med yoghurten och färk koriander.

Mer på grapevine.se

Cooking Distilled 4

Här är fjärde avsnittet i det färgstarka matlagningsprogrammet Cooking Distilled. Den här veckan lagar duon Ludvig Brydolf och Nicklas Gunnarsson mat med orientaliska smaker. Missa inte, prenumerera på YouTube/cookingdistilledofficial

Vegansk primörbakelse

En härlig grön och helt vegansk bakelse med mycket smak. Serveras med fördel med ett gott veganskt vin!