Moules Farcies

Moules farcies betyder fyllda musslor och är en vanlig rätt i franska Occitaniens kustland

Utskrift
Ingredienser

1 kg färska blåmusslor

80 g smör

1 stor finhackad vitlöksklyfta

1 liten finhackad schalottenlök

1 msk finhackad persilja

Riven muskot

Riven parmesan

Ströbröd

Gör så här

Skrubba musslorna och klipp bort ”skägget”.

Släng bort musslor som är öppna eller skadade.

Ångkoka musslorna i lite saltat vatten 3–4 minuter, tills alla har öppnat sig.

Släng de musslor som inte öppnats.

Ta isär musslorna och släng de tomma skalhalvorna.

Rör ihop smör, persilja, vitlök, schalottenlök och en gnutta riven muskot.

Lägg en klick av röran på varje mussla och strö över riven par- mesan och ströbröd.

Baka musslorna i ugn i 10–12 minuter eller grilla dem under lock till dess att smöret bubblar och musslorna är gyllene.

Strö över lite mer persilja och servera med baguette som kan användas för att suga upp det smälta smöret.

Servera med ett glas Arc-en-Ciel rose.

Mer på grapevine.se

Bubbelfest!

December står för dörren, en tid då mingel och middagar avlöser varandra för att kulminera i nyårsfest. Här presenterar vi fem bubbelfavoriter för alla smaker och plånböcker samt tre rätter som trivs i bubblande sällskap. BUBBEL, SKUMPA, MOUSSERANDE VIN. Kärt barn har många namn. Oavsett vad man

Tommasi Valpolicella

Ett fruktigt vin med smak av körsbär och aningen fat

Melongazpacho

En underbart god gazpacho som du enkelt tar med i en plastbehållare eller i en ursköljd mineralvattenflaska och sedan serverar i små glas. Gazpachon smakar gott även utan mynta.