Napue cranberry

En festlig och somrig drink med den prisbelönade finska Kyrö Napue Rye Gin. Tranbärsjuicen ger syrlig smak och dramatisk färg.

Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

3 cl Kyrö Napue Rye Gin
2 cl Campari
1 dl tranbärsjuice
2-3 st färska hallon
1 äggvita

Gör så här
  1. Skaka ihop alla ingredienser med is och servera.
  2. Vill du ha marängskum på toppen, vilket är trendigt, kan du skaka allt utom äggvitan och istället toppa med vispad äggvita.

Mer på grapevine.se

Matkreatör

Stjärnkocken Paul Svensson är ständigt aktuell. Han föreläser om hållbar matlagning, coachar mästerkockar på tv, spottar ur sig en kokbok om året och nyligen utsågs Restaurang Fotografiska, där han är matkreatör, till ”Årets terroir”. Paul Svensson är inte vegetarian. Tvärtom, han uppskattar både

Barceló Imperial

En prestigerom från Dominkanska Republiken

Grillad röding med mangosalsa och grillad avokado

En smakrik sommarrätt som passar utmärkt till ett glas välkyld avarinho. Rätten funkar fint med lax också om du inte hittar rödning. Översalta inte maten då mineraliteten i vinet förstärker sältan i maten.