Norirullar med palsternacksris och sesamdipp

Utskrift
Ingredienser

​4 portioner 

  • 250 g palsternacka
  • 350 g blomkål  
  • 2 dl cashewnötter 
  • 2 dl bladspenat 
  • 2 msk citronjuice
  • 1 kruka koriander 
  • 1 tsk salt 
  • 0,5 msk olivolja
 
Gör så här

Skala palsternackan och skär i större bitar.
Skölj blomkål och dela i grova buketter.
Kör blomkål och palsternacka till ett ris i en matberedare.
När riset fått en finkorning konsistens, tillsätt cashewnötterna och mixa igen till en krämig massa.
Tillsätt bladspenat, grovhackad koriander, citronjuice, salt och olivolja och pulsa några gånger med matberedaren tills allting blandat sig och riset fått en grön färg.

Mer på grapevine.se

Varför lufta vin?

Malin Rhodin är en av Grapevines sommelierer. Ett av hennes experttips är att lufta vinet för att få fram den ultimata smaken. Alla viner vinn er på luftning, även boxviner och vita viner. Äldre viner ska dock dekanteras istället för att luftas. Vad händer när man luftar vin? – När det tillförs

Grillad US beef

Mumsig biff serverad med vitbönpuré, ölbräserad lök, stekt bakpotatis och tomatsky.