Oliver med granatäpple och valnötter

Antal 
5

Ett tillbehör eller som en förrätt. Passar till smakrika rätter på kött, grönsaker eller fågel. Receptet är hämtat ur persiska restaurangen Shahrzads kokbok Mammas persiska kök.

Recept: Shahrzads kokbok
Utskrift
Ingredienser

Ca 4 dl hela gröna oliver (urkärnade)
1 ½ dl valnötter
4 vitlöksklyftor
5-6 msk granatäppelsirap
½ granatäpple (fruktköttet)
Salt och vitpeppar
1 tsk golparpulver, om möjligt (se ingredienslistan sid 116)

Gör så här
  1. Hacka oliverna grovt.
  2. Rosta valnötterna på en het stekpanna ett par minuter under omrörning. Låt svalna och hacka grovt.
  3. Blanda oliver, valnötter och finhackad vitlök med granatäppelsirap och hackat fruktkött av granatäpple. Blanda väl, krydda med salt, peppar och ev. golparpulver och häll upp i en skål. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet över natten.

Mer på grapevine.se

Gratis prenumerationer

Delade smakupplevelser! Anmäl dig nu! Låt oss inspirera och ge dig tips om hur du kombinerar mat och dryck. Du får våra middagstips med vinmatchning och livstilsartiklar via e-post en gång i veckan. Flera gånger om året kommer också vår tidning Grapevine i din brevlåda.

Duorum Late Bottled Vintage Port

från den gyllene Duorodalen

Örtgratinerade havskräftor

Havskräftor med fransk finess signerade mästerkocken Mattias Larsson