Oliver med granatäpple och valnötter

Antal 
5

Ett tillbehör eller som en förrätt. Passar till smakrika rätter på kött, grönsaker eller fågel. Receptet är hämtat ur persiska restaurangen Shahrzads kokbok Mammas persiska kök.

Recept: Shahrzads kokbok
Utskrift
Ingredienser

Ca 4 dl hela gröna oliver (urkärnade)
1 ½ dl valnötter
4 vitlöksklyftor
5-6 msk granatäppelsirap
½ granatäpple (fruktköttet)
Salt och vitpeppar
1 tsk golparpulver, om möjligt (se ingredienslistan sid 116)

Gör så här
  1. Hacka oliverna grovt.
  2. Rosta valnötterna på en het stekpanna ett par minuter under omrörning. Låt svalna och hacka grovt.
  3. Blanda oliver, valnötter och finhackad vitlök med granatäppelsirap och hackat fruktkött av granatäpple. Blanda väl, krydda med salt, peppar och ev. golparpulver och häll upp i en skål. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet över natten.

Mer på grapevine.se

Trendspan: app-titligt

Allt mer sköts med mobilen. Restaurangen Pinchos har tagit fasta på utvecklingen och låter sina gäster boka bord, beställa och betala genom en app. När maten är färdig får gästen ett meddelande i mobilen och maten hämtas i en lucka. Rätterna på Pinchos är från världens alla kök och serveras i

Lyngrove Platinum Pinotage

Flerfaldigt prisad Pinotage i världsklass!