Oliver med granatäpple och valnötter

Antal 
5

Ett tillbehör eller som en förrätt. Passar till smakrika rätter på kött, grönsaker eller fågel. Receptet är hämtat ur persiska restaurangen Shahrzads kokbok Mammas persiska kök.

Recept: Shahrzads kokbok
Utskrift
Ingredienser

Ca 4 dl hela gröna oliver (urkärnade)
1 ½ dl valnötter
4 vitlöksklyftor
5-6 msk granatäppelsirap
½ granatäpple (fruktköttet)
Salt och vitpeppar
1 tsk golparpulver, om möjligt (se ingredienslistan sid 116)

Gör så här
  1. Hacka oliverna grovt.
  2. Rosta valnötterna på en het stekpanna ett par minuter under omrörning. Låt svalna och hacka grovt.
  3. Blanda oliver, valnötter och finhackad vitlök med granatäppelsirap och hackat fruktkött av granatäpple. Blanda väl, krydda med salt, peppar och ev. golparpulver och häll upp i en skål. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet över natten.

Mer på grapevine.se

Hemmabaren

En klassisk shaker i rostfritt stål är ett måste om man vill göra proffsiga drinkar där hemma, men vilka mer redskap behöver man? Bartendern Fredrik Hjulfors gav oss en lista med bra-att-ha-saker till hemmabaren. Låt dig inspireras! Fredrik Hjulfors har varit i restaurangbranschen sedan han var 16

Tom of Finland

Organic vodka

Grillbakad sötpotatis med feta-lime-chilikräm

Underbar smakexplosion i munnen! Du kan äta dem som de är med en god sallad eller servera dem till grillat kött eller kyckling.