Oliver med granatäpple och valnötter

Antal 
5

Ett tillbehör eller som en förrätt. Passar till smakrika rätter på kött, grönsaker eller fågel. Receptet är hämtat ur persiska restaurangen Shahrzads kokbok Mammas persiska kök.

Recept: Shahrzads kokbok
Utskrift
Ingredienser

Ca 4 dl hela gröna oliver (urkärnade)
1 ½ dl valnötter
4 vitlöksklyftor
5-6 msk granatäppelsirap
½ granatäpple (fruktköttet)
Salt och vitpeppar
1 tsk golparpulver, om möjligt (se ingredienslistan sid 116)

Gör så här
  1. Hacka oliverna grovt.
  2. Rosta valnötterna på en het stekpanna ett par minuter under omrörning. Låt svalna och hacka grovt.
  3. Blanda oliver, valnötter och finhackad vitlök med granatäppelsirap och hackat fruktkött av granatäpple. Blanda väl, krydda med salt, peppar och ev. golparpulver och häll upp i en skål. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet över natten.

Mer på grapevine.se

Skogsfynd

Äntligen är svampsäsongen här. Kantareller och Karljohan hör till sensommarens läckerheter. Vare sig du plockar din egen eller köper i butik lyfter svampen med rätt sorts vin. Svampplockare delar sällan med sig av sina svampställen. Är du nybörjare i svampskogen vill vi därför tipsa om att

Tommasi Graticcio Appassionato

Tommasi Graticcio Appassionato är ett intensivt, fruktigt, aningen kryddigt och smakrikt vin med lång härlig eftersmak

Köttbullar a' la Angostura Bitter

De här köttbullarna är fina, saftiga och extra goda. Hemligheten är ett bra grundrecept och några droppar Angostura Bitter – en spritbaserad örtessens med härliga toner av kanel, kryddnejlika, kardemumma, kakao, torkade örter och pomerans.