Örtgratinerade havskräftor

Tid 
20 Minuter
Antal 
4

Havskräftor med fransk finess signerade mästerkocken Mattias Larsson

Recept: Mattias Larsson Bild: Jakob Fridholm
Utskrift
Ingredienser

1 kg havskräftor, råa
salt
200 g smör
2 msk dragonblad
2 msk dill
2 msk gräslök

Gör så här

1. Vispa samman smör och finhackade
örter. Värm ugnen till högsta grillvärme.

2. Dela havskräftorna på längden och lägg de med skalsidan nedåt i en ugnsfast form. Salta och lägg på örtsmöret.


3. Gratinera i 5–10 minuter tills smöret smält och havskräftorna blivit lätt gratinerade. Servera gärna med nybakat bröd.

Mer på grapevine.se

Italien i Sälen

Alldeles vid högfjällets fot, i ett pittoreskt men ganska oansenligt svart trähus öppnar sig ett gastronomiskt paradis för den som älskar att avnjuta Italien på tallrik och – inte minst - i glas. Välkommen till Appetito! Oavsett du söker det är italienska köket, dess viner eller en härlig måltid
Ny

Grappa di Gewurztraminer Maxentia

Lanseras på Systembolaget den 1 mars!

Tranbärssmör

Grillad entrecôte och ett kraftigt rödvin är en svårslagen kombination. Men hur får man en ny twist på den klassiska köttbiten? Svaret är ett sötsalt kryddsmör som funkar fantastiskt fint till både köttet och vinet.