Örtgratinerade havskräftor

Tid 
20 Minuter
Antal 
4

Havskräftor med fransk finess signerade mästerkocken Mattias Larsson

Recept: Mattias Larsson Bild: Jakob Fridholm
Utskrift
Ingredienser

1 kg havskräftor, råa
salt
200 g smör
2 msk dragonblad
2 msk dill
2 msk gräslök

Gör så här

1. Vispa samman smör och finhackade
örter. Värm ugnen till högsta grillvärme.

2. Dela havskräftorna på längden och lägg de med skalsidan nedåt i en ugnsfast form. Salta och lägg på örtsmöret.


3. Gratinera i 5–10 minuter tills smöret smält och havskräftorna blivit lätt gratinerade. Servera gärna med nybakat bröd.

Mer på grapevine.se

Alentejos kök

Här bjuds det inte bara på utmärkta viner. Alentejo har även ett rikt kök, framför allt känt för sina mustiga och smakrika grytor som fått puttra länge på spisen.

Tommasi Graticcio Appassionato

Tommasi Graticcio Appassionato är ett intensivt, fruktigt, aningen kryddigt och smakrikt vin med lång härlig eftersmak.

Blueberry Pancakes

Supersmarriga amerikanska brunchpannkakor.