Örtgratinerade havskräftor

Tid 
20 Minuter
Antal 
4

Havskräftor med fransk finess signerade mästerkocken Mattias Larsson

Recept: Mattias Larsson Bild: Jakob Fridholm
Utskrift
Ingredienser

1 kg havskräftor, råa
salt
200 g smör
2 msk dragonblad
2 msk dill
2 msk gräslök

Gör så här

1. Vispa samman smör och finhackade
örter. Värm ugnen till högsta grillvärme.

2. Dela havskräftorna på längden och lägg de med skalsidan nedåt i en ugnsfast form. Salta och lägg på örtsmöret.


3. Gratinera i 5–10 minuter tills smöret smält och havskräftorna blivit lätt gratinerade. Servera gärna med nybakat bröd.

Mer på grapevine.se

João P. Ramos- en näsvis vinlegend

João P. Ramos har alltid gått sin egen väg. Han kommer från en konstnärlig familj, men valde själv att studera agronomi. Och när grannarna gjorde enklare bordsvin, satsade han på kvalitet. Resultatet blev en framgångssaga. Och allt verkar hänga på hans näsa… João P. Ramos är färgblind men har ett

Rosmaringrillat lammrack med fänkål

Kombinationen lamm, rosmarin, vitlök och fänkål ger en riktigt italiensk smakupplevelse.