Örtgratinerade havskräftor

Tid 
20 Minuter
Antal 
4

Havskräftor med fransk finess signerade mästerkocken Mattias Larsson

Recept: Mattias Larsson Bild: Jakob Fridholm
Utskrift
Ingredienser

1 kg havskräftor, råa
salt
200 g smör
2 msk dragonblad
2 msk dill
2 msk gräslök

Gör så här

1. Vispa samman smör och finhackade
örter. Värm ugnen till högsta grillvärme.

2. Dela havskräftorna på längden och lägg de med skalsidan nedåt i en ugnsfast form. Salta och lägg på örtsmöret.


3. Gratinera i 5–10 minuter tills smöret smält och havskräftorna blivit lätt gratinerade. Servera gärna med nybakat bröd.

Mer på grapevine.se

Med fokus på klimatet

Våren kom tidigt i år. Beror det på ett varmare klimat? Troligen. I vilket fall som helst har klimatfrågan fått ökad uppmärksamhet och betydelse i våra liv.

Black Tower Fruity White

Halvtorrt kult-vin som passar perfekt till asiatiska rätter

Viltstek med svamp- och polentakräm

Smakrik hösträtt där steken långsamt bakas i ugnen, medan du fokuserar på tillbehören.