Örtsmör

Tid 
10 Minuter

Härligt örtsmör som får pikant smak av pepparrot. Smöret kan enkelt varieras genom att smaksätta det med rivet citronskal, dijonsenap eller rostade dillfrön.

Recept: Ylva Bergqvist Bild: Matilda Lindeblad
Utskrift
Ingredienser

150 g rumsvarmt smör
2 dl hackade örter t ex dill, timjan, gräslök, persilja
1–2 msk finriven pepparrot
salt, svartpeppar

Gör så här

1. Mixa smöret med örterna och pepparroten till ett grönt smör.

2. Smaksätt med salt och peppar. Pepparrot har en flyktig smak, tillsätt mer pepparrot om du tycker smaken är för klen.

Mer på grapevine.se

Sortiment att beställa

I Systembolagets beställningssortiment finns mycket att upptäcka. Katarina Sjöström, content manager hos Hermansson & Co och en av Grapevines sommelierer, förklarar varför det lönar sig att klicka sig in i ett sortiment som är enkelt att beställa från, men okänt för alltför många.

Tommasi Graticcio Appassionato

Tommasi Graticcio Appassionato är ett intensivt, fruktigt, aningen kryddigt och smakrikt vin med lång härlig eftersmak.

Tranbärssmör

Grillad entrecôte och ett kraftigt rödvin är en svårslagen kombination. Men hur får man en ny twist på den klassiska köttbiten? Svaret är ett sötsalt kryddsmör som funkar fantastiskt fint till både köttet och vinet.