Örtsmör

Tid 
10 Minuter

Härligt örtsmör som får pikant smak av pepparrot. Smöret kan enkelt varieras genom att smaksätta det med rivet citronskal, dijonsenap eller rostade dillfrön.

Recept: Ylva Bergqvist Bild: Matilda Lindeblad
Utskrift
Ingredienser

150 g rumsvarmt smör
2 dl hackade örter t ex dill, timjan, gräslök, persilja
1–2 msk finriven pepparrot
salt, svartpeppar

Gör så här

1. Mixa smöret med örterna och pepparroten till ett grönt smör.

2. Smaksätt med salt och peppar. Pepparrot har en flyktig smak, tillsätt mer pepparrot om du tycker smaken är för klen.

Mer på grapevine.se

Vin till fläskkött?

Fläskkött har en mjuk smak som är enkel att kombinera till vin, men som alltid beror det på ingredienserna i maträtten eller tillbehören. Är kryddningen smakrik passar ett mustigt vin, t ex Le Verdier Côtes du Rhône Villages eller Lyngrove Shiraz . Till klassikern fläskfilé med potatis och gräddsås

Angostura 5 YO

Rom med en djup karaktär

Gäddqueneller - Quenelles de brochet

Fina franska fiskbullar gjorda på gädda, grädde och ägg, här serverade med kokt potatis och en fantastisk sås gjord med egenkokad kräftfond.