Örtsmör

Tid 
10 Minuter

Härligt örtsmör som får pikant smak av pepparrot. Smöret kan enkelt varieras genom att smaksätta det med rivet citronskal, dijonsenap eller rostade dillfrön.

Recept: Ylva Bergqvist Bild: Matilda Lindeblad
Utskrift
Ingredienser

150 g rumsvarmt smör
2 dl hackade örter t ex dill, timjan, gräslök, persilja
1–2 msk finriven pepparrot
salt, svartpeppar

Gör så här

1. Mixa smöret med örterna och pepparroten till ett grönt smör.

2. Smaksätt med salt och peppar. Pepparrot har en flyktig smak, tillsätt mer pepparrot om du tycker smaken är för klen.

Mer på grapevine.se

Koll på sockret

Intresset för sockret i det vi äter och dricker är stort i dag. Det finns socker i vin. Men inte särskilt mycket. Utan socker skulle det inte bli något vin. Efter skörden krossas vindruvorna, det socker som finns naturligt i druvmusten reagerar med de lika naturliga jästsvamparna på druvornas skal

Maryland crab cakes

Bjud på krabba på amerikanskt vis! En festlig skaldjursrätt som passar som förrätt om du serverar den med krämig kaprismajonnäs.