Ostbricka med tomatmarmelad och nötter

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer
Ugn 
180°

Fyra förföriska ostar serverade med rostade nötter och hemlagad tomatmarmelad.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

Ost Gruyére d’Etivaz
Brillat Savarin
Pecorino Toscano 2 ans
Abbaye de Bellocq

Marmelad
250 g plommontomater
150 g äpple
1 vaniljstång
50 g gul lök
0,75 dl rårörsocker
2 msk äppelcidervinäger
2 msk vatten

Rostade nötter
100 g hasselnötter
75 g valnötter

Tips 

Ostarna kan såklart varieras, det finns många goda ostar som passar till denna marmelad.

Gör så här

1. Dela plommontomaterna i bitar, skala, kärna ur och tärna ner äpplen i ungefär lika stora bitar.

2. Hacka den gula löken och fräs i smör eller olja utan att den får färg. Tillsätt sedan tomater och äpple.

3. Kärna ur vaniljstången och lägg allt i kastrullen, tillsätt socker, vinäger och vatten. Låt puttra utan att brännas vid tills tomaterna och äpplena är mjuka, ta då upp vaniljstången.

4. Servera marmeladen kall.

5. Rostade nötter: sätt ugnen på 180 grader. Lägg alla nötter i en ugnssäker form och rosta i ca 10 min eller tills de är gyllenbruna. Serveras gärna ljumna.

Mer på grapevine.se

Rött fokus

Röda viner finns i många varianter – från lätta och fruktiga till mäktiga och tanninrika. Mycket skiljer dem, men det finns också mycket som förenar. Exempelvis sättet att servera. Text: Karin Strand Foto: Dana Ozallapa Styling: Josefin Tolstoy V in har odlats och druckits i åtminstone 6 000 år.

Gancia Prosecco Brut

Aromatiskt, fruktigt och fräscht mousserande vin från Italien!

Smörconfiterad torskrygg ”Bourguignon”

Perfekt tillagad torsk är gudomligt gott. Här kombineras den milda fisken med en mustig rödvinssås. Rätten är komponerad av Bistro Berns.