Ostfylld ravioli med parma och salviasmör

Tid 
15 Minuter
Antal 
4 personer

Lättlagad pastarätt med mycket smak. 

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

50 g smör

1 kruka färsk salvia

2 pkt färsk ostfylld ravioli, à 250 g

100 g parmaskinka

färskriven parmesan

nymalen svartpeppar

Gör så här

1. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Smält smöret och tillsätt salviabladen när smöret börjar dofta. Håll varmt utan att det bränns vid.

2. Häll raviolin i kokvattnet och låt sjuda en minut kortare än anvisningen på förpackningen. Låt rinna av och häll sedan ner raviolin i salviasmöret.

3. Riv skinkan i mindre bitar och blanda försiktigt. Häll upp i skålar eller djupa tallrikar. Strö över parmesan, peppra och garnera med extra salviablad.

 

Mer på grapevine.se

Vad betyder korkskadat?

Svar: Korkskadat innebär att korken är smittad av en särskild bakterie som gör att vinet får en doft som kan liknas vid en fuktig källare eller mögel. Cirka 3 procent av allt vin med naturkork blir korkskadat. Misstänker du att ditt vin är korkskadat kan du ta med dig vinet och gå till butiken där

Pankofriterad kycklingtaco med rostad majssalsa, guacamole och srirachamajo

Om du vill kan du steka kycklingen i mycket olja i stället för att fritera. Vill du bjuda på vegetarisk fiesta går det utmärkt att byta ut kycklingen mot bitar av Quorn.