Ostfylld ravioli med parma och salviasmör

Tid 
15 Minuter
Antal 
4 personer

Lättlagad pastarätt med mycket smak. 

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

50 g smör

1 kruka färsk salvia

2 pkt färsk ostfylld ravioli, à 250 g

100 g parmaskinka

färskriven parmesan

nymalen svartpeppar

Gör så här

1. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Smält smöret och tillsätt salviabladen när smöret börjar dofta. Håll varmt utan att det bränns vid.

2. Häll raviolin i kokvattnet och låt sjuda en minut kortare än anvisningen på förpackningen. Låt rinna av och häll sedan ner raviolin i salviasmöret.

3. Riv skinkan i mindre bitar och blanda försiktigt. Häll upp i skålar eller djupa tallrikar. Strö över parmesan, peppra och garnera med extra salviablad.

 

Mer på grapevine.se

Rhône - mon amour

I södra Rhône heter regenten Châteauneuf-du-Pape. Men idag produceras det även kvalitetsviner i angränsande områden till ett betydligt mer plånboksvänligt pris. Följ med till södra Rhône och upptäck de kryddiga vinerna. Rhône ligger i södra Frankrike vid floden med samma namn. I södra delen av

Bouillabaisse med rouille

Oh la la, fransk matlagningskonst när den är som bäst. Bouillabaisse betyder koka och sänka på franska och mot slutet sänks värmen på grytan, så att fisk och skaldjur behåller sin fina konsistens. ​