Ostfylld ravioli med parma och salviasmör

Tid 
15 Minuter
Antal 
4 personer

Lättlagad pastarätt med mycket smak. 

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

50 g smör

1 kruka färsk salvia

2 pkt färsk ostfylld ravioli, à 250 g

100 g parmaskinka

färskriven parmesan

nymalen svartpeppar

Gör så här

1. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Smält smöret och tillsätt salviabladen när smöret börjar dofta. Håll varmt utan att det bränns vid.

2. Häll raviolin i kokvattnet och låt sjuda en minut kortare än anvisningen på förpackningen. Låt rinna av och häll sedan ner raviolin i salviasmöret.

3. Riv skinkan i mindre bitar och blanda försiktigt. Häll upp i skålar eller djupa tallrikar. Strö över parmesan, peppra och garnera med extra salviablad.

 

Mer på grapevine.se

Svala sommardrinkar

Gindrinkar är populärt och helst ska de vara gjorda på närodlade bär och extra fin gin. Historiskt förknippar man premiumgin med England, men de senaste åren har nordisk gin fått ett uppsving. En av dem är finska Kyrö Napue Rye Gin . Här har vi blandat några goda drinkar i roliga glas, med och utan

Black Tower Delicious Rosé

Alkoholfritt rosévin

Friterade ostbollar med chili

Festliga bollar med sälta och härlig hetta. Perfekt tilltugg till festen, fredagsmyset eller på buffébordet och gärna i sällskap med ett glas iskallt mousserande vin. Ostbollarna går utmärkt att förbereda till steg 5.