Paj med lax och sparris

Tid 
50 Minuter
Antal 
4 personer

Rökt lax och fräsch grön sparris toppad med kapris och dill

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

100 g rökt lax

2 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk kallt vatten
200 g kokt sparris, hela eller delade
1 tsk kapris
1 tsk dill
3 ägg
4 dl mjölk
salt och peppar

Tips 

Vid glutenintolerans, byt ut vetemjölet mot majsmjöl, bovetemjöl, eller rismjöl

Gör så här

Pajskal:

1. Sätt på ugnen på 200 °C. Blanda mjöl, smör och vatten till en deg.

2. Smörj en pajform, kavla ut degen och tumma ut den i formen.

3. Pricka degen med en gaffel. Förgrädda i ugnen i 15 minuter.

Fyllning:

1. När pajskalet är förgräddat lägger du på rökt lax, sparris, kapris och dill som fördelas jämnt.

2. Vispa upp ägg och mjölk, salt och peppar och häll över fyllningen.

3. Grädda ca 30 minuter i 175 °C.

Mer på grapevine.se

Trendspan: nästa gör-det-själv-grej?

Karameller och egen vinäger? Nu när vi har stoppat vår egen korv och bryggt vårt eget öl, vad blir då nästa gör-det-själv-grej? Enligt vissa trendspanare är det karameller som gäller. De ska helst vara av den hårda, gammaldags typen eller innehålla någon udda ingrediens som getmjölk eller ankfett.

Tommasi Perla Pinot Nero Brut

Bubblare i appassionatofamiljen!

Sallad med broccoli västerbottenost och katrinplommonvinägrett

Ett trevligt grönt inslag på menyn med en fin balans mellan sötman från katrinplommonen och ostens sälta.