Paj med lax och sparris

Tid 
50 Minuter
Antal 
4 personer

Rökt lax och fräsch grön sparris toppad med kapris och dill

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

100 g rökt lax

2 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk kallt vatten
200 g kokt sparris, hela eller delade
1 tsk kapris
1 tsk dill
3 ägg
4 dl mjölk
salt och peppar

Tips 

Vid glutenintolerans, byt ut vetemjölet mot majsmjöl, bovetemjöl, eller rismjöl

Gör så här

Pajskal:

1. Sätt på ugnen på 200 °C. Blanda mjöl, smör och vatten till en deg.

2. Smörj en pajform, kavla ut degen och tumma ut den i formen.

3. Pricka degen med en gaffel. Förgrädda i ugnen i 15 minuter.

Fyllning:

1. När pajskalet är förgräddat lägger du på rökt lax, sparris, kapris och dill som fördelas jämnt.

2. Vispa upp ägg och mjölk, salt och peppar och häll över fyllningen.

3. Grädda ca 30 minuter i 175 °C.

Mer på grapevine.se

Fröken Smilla

När Smilla Luuk var fem år fick hon diagnosen celiaki, glutenintolerans. Men i stället för att knapra riskakor började hon experimentera vid bakbordet. I dag är Smilla 20 år och har nyligen kommit ut med sin tredje kokbok med glutenfria recept. Det är lika bra att vi tar det direkt så har vi det

Fjärilspasta med krämig kantarellsås

Mumsig pasta med krämig kantarellsås och konjakssting.