Pankofriterad kycklingtaco med rostad majssalsa, guacamole och srirachamajo

Antal 
4 portioner
Ugn 
175°
Om du vill kan du steka kycklingen i mycket olja i stället för att fritera. Vill du bjuda på vegetarisk fiesta går det utmärkt att byta ut kycklingen mot bitar av Quorn.
Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser
8 små mjuka tortillabröd
4 tunna kycklingfiléer
2 ägg
3 dl panko
1 msk malen spiskummin
1 msk flingsalt och 1 tsk nymald svartpeppar
1 liter neutral olja till fritering
 
Guacamole
3 avokador
1 vitlöksklyfta, riven
1 tomat, delad, urkärnad och fint tärnad
1 1/2 lime, pressad
flingsalt
 
Rostad majssalsa
1 stor burk majs, 340 g, avrunnen
2 salladslökar, fint skivade
1 chili, urkärnad och finhackad
1 tomat, urkärnad och tärnad
2 msk färsk koriander hackad, alt persilja
olivolja
flingsalt
 
Srirachamajo
2 dl majonnäs, hemgjord eller Hellmann’s
3–4 tsk srirachasås
 
Gör så här

Majssalsa

  1. Stek majsen i lite olja så att den blir gyllene.
    Låt svalna.
  2. Blanda majsen med resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
Guacamole
 
  1. Mosa avokadoköttet grovt med en gaffel.
  2. Tillsätt vitlök och tomat och rör ihop. Smaka av med lime och lite salt.
Srirachamajo
 
  1. Blanda majonnäs och srirachasås.
Kyckling
 
  1. Strimlade i 1 cm tjocka strimlor och delade tvärs över.
  2. Vispa upp äggen.
  3. Blanda panko med salt, svartpeppar och malen spiskummin.
  4. Vänd kycklingen i uppvispat ägg och sedan i panko.
  5. Hetta upp oljan till 175° i en stor tjockbottnad gryta. Mät med termometer eller lägg i en brödbit, när den snabbt  blir gyllene är det klart att fritera.
  6. Fritera lite åt gången. Ta upp bitarna med en lång metallpincett eller hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.
  7. Värm eller stek bröden lätt.
  8. Servera kycklingen med tillbehören.

Mer på grapevine.se

Drinkar med Tom of Finland!

Flaskan är tuff och kaxig, men innehållet är mjukt och lent. Vi pratar förstås om Tom of Finland Vodka – vår ekologiska vodka med utmärkta blandegenskaper. Här bjuder vi på fyra fräscha drinkar baserade på vodkan som togs fram som en hyllning till konstnären Touko Valio Laaksonen (1920-1991).

Gancia Prosecco Brut

Aromatiskt, fruktigt och fräscht mousserande vin från Italien!

Klassisk crème brûlée

Klassisk krämig brûlée med knäckigt täcke är den perfekta avslutningen på en god middag. Dessutom är det en praktisk dessert där mycket kan förberedas.