Pasta Alfredo

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

En enkel pastarätt med parmesanost, smör och grädde som grund. Har fått sitt namn från Restaurang Alfredo i Rom där den var en av deras klassiker.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

500 gr fettucine
2 msk smör
2 schalottenlökar
2 vitlökar
1 dl matlagningsgrädde
200 gr philadelphiaost
1,5 dl grovriven parmesanost
persilja
salt och peppar

Tips 

Toppa gärna med strimlad skinka, kyckling eller ett vegetariskt alternativ.

Gör så här

1. Koka pastan enligt instruktionen på förpackningen.

2. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.

3. Smält smöret på svag värme och tillsätt den finhackade löken. Den ska bli mjuk och lite genomskinlig.

4. Rör sen ner philadelphiaost, matlagningsgrädde och parmesanost. Låt alla ingredienser smälta samman på svag värme. Smaka av med salt.

5. Blanda såsen med den färdigkokta pastan.

6. Finhacka bladpersilja enligt smak, ca 2 msk i pastablandningen.

7. Servera med lite grovriven parmesan och svartpeppar.

Mer på grapevine.se

PIZZA PÅ DANTES VIS

Dante Zia är ingenjörsstudenten som jobbar extra som tv-kock. När han har en stund över lagar han gärna pizza hemma i studentkollektivet i Lund, helst med ingredienser från den skånska myllan och med inspiration från sina italienska rötter. Dant Zia stökar runt i köket i studentkollektivet i Lund.

Italienska ostar med björnbärskompott

Mörka bär passar extra fint till ett mjukt rött vin. Här får björnbären koka med vinet. Kompotten tillsammans med lagrade italienska hårdostar och ett glas vin blir en ljuvlig kombination.