Pasta Alfredo

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

En enkel pastarätt med parmesanost, smör och grädde som grund. Har fått sitt namn från Restaurang Alfredo i Rom där den var en av deras klassiker.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

500 gr fettucine
2 msk smör
2 schalottenlökar
2 vitlökar
1 dl matlagningsgrädde
200 gr philadelphiaost
1,5 dl grovriven parmesanost
persilja
salt och peppar

Tips 

Toppa gärna med strimlad skinka, kyckling eller ett vegetariskt alternativ.

Gör så här

1. Koka pastan enligt instruktionen på förpackningen.

2. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.

3. Smält smöret på svag värme och tillsätt den finhackade löken. Den ska bli mjuk och lite genomskinlig.

4. Rör sen ner philadelphiaost, matlagningsgrädde och parmesanost. Låt alla ingredienser smälta samman på svag värme. Smaka av med salt.

5. Blanda såsen med den färdigkokta pastan.

6. Finhacka bladpersilja enligt smak, ca 2 msk i pastablandningen.

7. Servera med lite grovriven parmesan och svartpeppar.

Mer på grapevine.se

João P. Ramos- en näsvis vinlegend

João P. Ramos har alltid gått sin egen väg. Han kommer från en konstnärlig familj, men valde själv att studera agronomi. Och när grannarna gjorde enklare bordsvin, satsade han på kvalitet. Resultatet blev en framgångssaga. Och allt verkar hänga på hans näsa… João P. Ramos är färgblind men har ett

STROH 60%

Finns i två storlekar, 50 cl och 2cl

Tapas Pimientos de Padrón

Grillade gröna paprikor, en klassiker i tapasbuffén!