Pasta Alfredo

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

En enkel pastarätt med parmesanost, smör och grädde som grund. Har fått sitt namn från Restaurang Alfredo i Rom där den var en av deras klassiker.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

500 gr fettucine
2 msk smör
2 schalottenlökar
2 vitlökar
1 dl matlagningsgrädde
200 gr philadelphiaost
1,5 dl grovriven parmesanost
persilja
salt och peppar

Tips 

Toppa gärna med strimlad skinka, kyckling eller ett vegetariskt alternativ.

Gör så här

1. Koka pastan enligt instruktionen på förpackningen.

2. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.

3. Smält smöret på svag värme och tillsätt den finhackade löken. Den ska bli mjuk och lite genomskinlig.

4. Rör sen ner philadelphiaost, matlagningsgrädde och parmesanost. Låt alla ingredienser smälta samman på svag värme. Smaka av med salt.

5. Blanda såsen med den färdigkokta pastan.

6. Finhacka bladpersilja enligt smak, ca 2 msk i pastablandningen.

7. Servera med lite grovriven parmesan och svartpeppar.

Mer på grapevine.se

Cooking Distilled 2

I avsnitt nummer två får vi följa den coola matlagningsduon då de gör en underbar och annorlunda rätt på färsk gös! Missa inte deras matlagning, prenumerera enkelt på deras YouTubekanal och håll dig uppdaterad.

Duorum Colheita

Mycket fruktigt vin med fatkaraktär från Duoro.

Kanderade nötter med chili och flingsalt

black tower-vinerna passar till het mat, gärna asiatisk. Vinet gifter sig bra med rätter som till exempel innehåller chili, ingefära och koriander. Anledningen är den halvtorra karaktär som utmärker Black Tower-vinerna. Bjud exempelvis på ett glas Black Tower Organic Sparkling Ice, som har en fruktig smak med inslag av persika, gula päron, krusbär och jasmin, till en skål heta och lite söta chilinötter innan festmiddagen. Det mousserande vinet kan även med fördel serveras med is i glaset.