Pasta Limone

Fräsch och god pasta med vitlök, persilja och citron.

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 paket linguini
4 citroner, saften sak pressas ur
Zest från 1 citron
1 dl parmesanost
2 vitlöksklyftor, pressade
2 sharlottenlökar, hackade
3 dl matlagningsgrädde
persilja
salt
peppar

Gör så här

1. Koka pastan enligt anvisning. Korta av tiden ca 1 minut så den nästan är färdig.

2. Fräs i en panna, löken och vitlöken så de blir mjuka. Tillsätt citonsaften, zesten och grädden. Häll över den rivna parmesanosten och persiljan.

3. Rör i såsen så den blir jämnt fördelad. Lägg i pastan och värm snabbt upp innan servering.

4. Garnera med persilja och riven parmesan.

Mer på grapevine.se

Lär dig duka med stylisten Frida Svahn

Överraska vännerna med en storslagen dukning. Inredaren Frida Svahn tipsar här hur du kan slå på stort och med enkla knep skapa ett slående bord för en festlig bjudning.Vågar du dig på en dramatisk dukning med guldfärgad duk eller satsar du hellre på en sofistikerad dukning med vitt porslin och

The Black Shiraz

Generöst och smakrikt vin med smak av björnbär, plommon och kryddor.

Chèvre- och olivfylld lammstek

Lammstek är en festlig rätt som med olika kryddningar och fyllningar förvandlas till en smakfest.