Pasta Limone

Underbart fräsch och god pasta med vitlök, persilja och citron. Lättlagad lyx!

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 paket linguini
4 citroner, saften ska pressas ur
Zest från 1 citron
1 dl parmesanost
2 vitlöksklyftor, pressade
2 sharlottenlökar, hackade
3 dl matlagningsgrädde
persilja
salt
peppar

Gör så här

1. Koka pastan enligt anvisning. Korta av tiden ca 1 minut så den nästan är färdig.

2. Fräs lök och vitlök i en stekpanna så de blir mjuka. Tillsätt citonsaften, zesten och grädden. Häll över den rivna parmesanosten och persiljan, spar lite till garnering.

3. Tillsätt pastan i pannan och värm snabbt upp innan servering.

4. Garnera med persilja och riven parmesan.

Mer på grapevine.se

Sortiment att beställa

I Systembolagets beställningssortiment finns mycket att upptäcka. Katarina Sjöström, content manager hos Hermansson & Co och en av Grapevines sommelierer, förklarar varför det lönar sig att klicka sig in i ett sortiment som är enkelt att beställa från, men okänt för alltför många.

Tommasi Le Fornaci Lugana DOC

Gardasjöns vita pärla!

Laxcarpaccio med libanesisk getost

Laxcarpaccio är en fantastisk aptitretare som uppskattas för sin stora smak. Serverar den gärna som förrätt vid festliga tillfällen. Den lite feta laxen och smaken från den krämiga getosten passar bäst med viner med tydlig fruktighet.​