Pasta Limone

Fräsch och god pasta med vitlök, persilja och citron.

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 paket linguini
4 citroner, saften sak pressas ur
Zest från 1 citron
1 dl parmesanost
2 vitlöksklyftor, pressade
2 sharlottenlökar, hackade
3 dl matlagningsgrädde
persilja
salt
peppar

Gör så här

1. Koka pastan enligt anvisning. Korta av tiden ca 1 minut så den nästan är färdig.

2. Fräs i en panna, löken och vitlöken så de blir mjuka. Tillsätt citonsaften, zesten och grädden. Häll över den rivna parmesanosten och persiljan.

3. Rör i såsen så den blir jämnt fördelad. Lägg i pastan och värm snabbt upp innan servering.

4. Garnera med persilja och riven parmesan.

Mer på grapevine.se

Rustikt i vinkällarnas dal

På besök i Verona och Valpolicella får du njuta av ett kök med smakrika korvar, mustiga grytor och handgjord pasta. Exempelvis gnocchi, som är något av ett hantverk. Allt serverat med de mest välsmakande av viner. Naturen i provinsen Verona, öster om Gardasjön, är bergig och känd för sitt jordbruk

Laxcarpaccio med libanesisk getost

Laxcarpaccio är en fantastisk aptitretare som uppskattas för sin stora smak. Serverar den gärna som förrätt vid festliga tillfällen. Den lite feta laxen och smaken från den krämiga getosten passar bäst med viner med tydlig fruktighet.​