Pasta Limone

Fräsch och god pasta med vitlök, persilja och citron.

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 paket linguini
4 citroner, saften sak pressas ur
Zest från 1 citron
1 dl parmesanost
2 vitlöksklyftor, pressade
2 sharlottenlökar, hackade
3 dl matlagningsgrädde
persilja
salt
peppar

Gör så här

1. Koka pastan enligt anvisning. Korta av tiden ca 1 minut så den nästan är färdig.

2. Fräs i en panna, löken och vitlöken så de blir mjuka. Tillsätt citonsaften, zesten och grädden. Häll över den rivna parmesanosten och persiljan.

3. Rör i såsen så den blir jämnt fördelad. Lägg i pastan och värm snabbt upp innan servering.

4. Garnera med persilja och riven parmesan.

Mer på grapevine.se

Bagarbarn

Han är fransk bagare, konditor, surdegsmissionär, sommarpratare, tv-kock, matdebattör, bloggare, föreläsare och författare. Vi träffar Sébastien Boudet för att höra mer om hans bakgrund, miljöengagemang och nya kokbok. Sébastien Boudet sippar på sitt gröna te. Vi har träffats på ett café för att

Angostura Orange Bitter

Perfekt smaksättare

Ljummen ost med tryffelnötter

Fantastisk smakkombination får man med ljummen ost, tryffel, nötter och söt honung.