Pasta Limone

Fräsch och god pasta med vitlök, persilja och citron.

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 paket linguini
4 citroner, saften sak pressas ur
Zest från 1 citron
1 dl parmesanost
2 vitlöksklyftor, pressade
2 sharlottenlökar, hackade
3 dl matlagningsgrädde
persilja
salt
peppar

Gör så här

1. Koka pastan enligt anvisning. Korta av tiden ca 1 minut så den nästan är färdig.

2. Fräs i en panna, löken och vitlöken så de blir mjuka. Tillsätt citonsaften, zesten och grädden. Häll över den rivna parmesanosten och persiljan.

3. Rör i såsen så den blir jämnt fördelad. Lägg i pastan och värm snabbt upp innan servering.

4. Garnera med persilja och riven parmesan.

Mer på grapevine.se

Kraft & elegans

I Sverige älskar vi amarone och ripasso. Och det är lätt att förstå varför – vinet passar förvånansvärt bra till nordisk mat och när vintermörkret omsluter oss längtar vi efter ett kraftfullt rött vin med mycket smak. Här berättar vi om familjen Tommasis amarone och ripasso och bjuder på recept på

Moussetårta

Den här tårtan är elegant och stilren, men inte alls så svår som den ser ut. Den blanka glasyren ger tårtan konditorklass. En perfekt vår-och sommartårta med den fräscha smaken av jordgubbs- och limepannacotta som gifter sig fint i munnen med den vita chokladmoussen. Receptet kommer från Linus Johansson, vínnare av "Hela Sverige Bakar".