Pasta med musslor

Tid 
20 Minuter
Antal 
4 personer

Sväng ihop en pasta med musslor, chili, vitlök och vin och förflytta dig i tanken till Sicilien med medelhavsklimat och ljumma kvällsvindar.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 kg blåmusslor
4 klyftor vitlök
1 knippe bladpersilja
1/2 st röd chili
500 g spagetti eller linguinepasta
olivolja
50 g smör
1 dl matlagningsgrädde
flingsalt
svartpeppar från kvarn
2 dl vitt vin
1 citron, skal

Gör så här

1. Spola musslorna under kallt vatten och kasta bort alla musslor som är öppna eller trasiga.

2. Hacka vitlök, chili och bladpersilja.

3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

4. Fräs olivolja, smör, vitlök, hälften av bladpersiljan och musslor i en kastrull. Tillsätt vitt vin, rör om och lägg på locket. Låt musslorna ångas cirka 1-2 minuter. Lyft ur musslorna och lägg åt sidan.

5. Tillsätt grädde till såsen och häll över den färdiga pastan. Salta och peppra efter smak. Lägg tillbaka musslorna på pastan. Garnera med bladpersilja och servera.

Mer på grapevine.se

Bjud på persisk middag!

Fira som om det vore persiskt nyår, med en fest för både öga och gom. I vår receptbank hittar du recept för sann tusen och en natt-middag. Recept kommer från restaurang Shahrzads härliga kokbok Mammas persiska kök.

Gancia Prosecco Brut

Aromatiskt, fruktigt och fräscht mousserande vin från Italien!

Grillad avokado

Serveras med pocherat ägg. Avokado gör sig bra på grillen, särskilt när de får gott sällskap, som här med tomatsallad och pocherat ägg. Du kan välja att steka ägget istället.