Pasta med musslor

Tid 
20 Minuter
Antal 
4 personer

Sväng ihop en pasta med musslor, chili, vitlök och vin och förflytta dig i tanken till Sicilien med medelhavsklimat och ljumma kvällsvindar.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 kg blåmusslor
4 klyftor vitlök
1 knippe bladpersilja
1/2 st röd chili
500 g spagetti eller linguinepasta
olivolja
50 g smör
1 dl matlagningsgrädde
flingsalt
svartpeppar från kvarn
2 dl vitt vin
1 citron, skal

Gör så här

1. Spola musslorna under kallt vatten och kasta bort alla musslor som är öppna eller trasiga.

2. Hacka vitlök, chili och bladpersilja.

3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

4. Fräs olivolja, smör, vitlök, hälften av bladpersiljan och musslor i en kastrull. Tillsätt vitt vin, rör om och lägg på locket. Låt musslorna ångas cirka 1-2 minuter. Lyft ur musslorna och lägg åt sidan.

5. Tillsätt grädde till såsen och häll över den färdiga pastan. Salta och peppra efter smak. Lägg tillbaka musslorna på pastan. Garnera med bladpersilja och servera.

Mer på grapevine.se

Vinpassion i Valpolicella

Att vara vinproducent i Italien är långt ifrån unikt. Men att vara det i en familj i rakt nedstigande led i fyra generationer är inte fullt lika vanligt. Familjen Tommasi har odlat vin med stor passion i Valpolicella i mer än hundra år. Historien om familjen Tommasi börjar 1902, då Giacomo Tommasi

Blueberry Pancakes

Supersmarriga amerikanska brunchpannkakor.