Pasta med musslor

Tid 
20 Minuter
Antal 
4 personer

Sväng ihop en pasta med musslor, chili, vitlök och vin och förflytta dig i tanken till Sicilien med medelhavsklimat och ljumma kvällsvindar.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 kg blåmusslor
4 klyftor vitlök
1 knippe bladpersilja
1/2 st röd chili
500 g spagetti eller linguinepasta
olivolja
50 g smör
1 dl matlagningsgrädde
flingsalt
svartpeppar från kvarn
2 dl vitt vin
1 citron, skal

Gör så här

1. Spola musslorna under kallt vatten och kasta bort alla musslor som är öppna eller trasiga.

2. Hacka vitlök, chili och bladpersilja.

3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

4. Fräs olivolja, smör, vitlök, hälften av bladpersiljan och musslor i en kastrull. Tillsätt vitt vin, rör om och lägg på locket. Låt musslorna ångas cirka 1-2 minuter. Lyft ur musslorna och lägg åt sidan.

5. Tillsätt grädde till såsen och häll över den färdiga pastan. Salta och peppra efter smak. Lägg tillbaka musslorna på pastan. Garnera med bladpersilja och servera.

Mer på grapevine.se

Tid för avec

Svårt att veta vad du skall bjuda på till kaffet? Whisky och cognac är ofta två givna val, men ibland kan det vara kul att prova något nytt som passar bra till just kaffe, choklad och diverse desserter. För alla finsmakare så tipsar vi mer än gärna om följande ädla drycker: Hine Rare VSOP En

Vila Santa Reserva Magnum

Nyanserat och kryddigt vin

Ananas och citonsorbet

Enkel och fräsch efterrätt