Pasta med stark tomatsås

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

En klassisk pastarätt som är vanlig i Rom. Här har vi bytt ut bucatini, ihålig spaghetti, mot den trevliga breda pappardellepastan.

Recept: Mia Gahne Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

400 g pappardelle (eller bucatini)
4 msk olivolja
140 g pancetta eller bacon
1 gul lök
1 röd chili
400 g konserverade cocktail-tomater
400 g krossade tomater

Tips 

Utelämna fläsket så har du en vegetarisk rätt.

Gör så här

1. Koka pastan tills den nästan är klar och låt rinna av.

2. Hetta under tiden upp oljan i en rymlig stekpanna. Tillsätt strimlad pancetta och bryn tills den får färg. Låt rinna av på hushållspapper.

3. Skala och hacka löken, strimla chilin och mjukfräs båda i stekfettet.

4. Tillsätt tomaterna när löken börjar ta färg. Låt puttra ihop i ca 5 minuter. Tillsätt pancetta eller bacon och låt det bli varmt.

5. Häll pastan i såsen och koka ytterligare en minut under omrörning.

Servera med färskriven parmesan.

Mer på grapevine.se

Kan man dricka rött vin till fisk?

Ja, tro det eller ej, det går faktiskt alldeles utmärkt att dricka rött vin till fisk! Detta är säkert en mycket trevlig överraskning för er som hellre föredrar rött vin i allmänhet framför vitt vin. Men vad skall man tänka på när man väljer ett rött alternativ till just fisk? Jo, vinet skall vara

Angostura 1919

Lagrad premium rom

Bresaola med fikon och mascarpone

Enkel men elegant antipasto att servera som liten förrätt.