Pasta Primavera

Tid 
30 Minuter
Antal 
4

En fräsch pasta med mycket grönt som passar utmärkt att servera som festlig middag!

Bild: Mattias Södermark Recept: Liselotte Forslin
Utskrift
Ingredienser

300 g linguinepasta
1 knippe grön sparris, skuren i mindre bitar
150 g sugar snaps
1 hel färsk broccoli, skiva buketter och stammen tunt
1 dl frysta ärtor
1 vitlöksklyfta, skalad och hackad
olivolja
1 dl vitt vin
2 dl crème fraiche
1 kruka basilika, bladen
1 ekologisk citron, rivet skal
flingsalt och nymald svartpeppar

Till servering:
Riven Västerbottensost
Några basilikablad
Gärna brödkrutonger

Tips 

Addera röd färsk chili för att få lite hetta och en asiatisk twist på rätten.

Gör så här

2. Stek under tiden alla grönsaker lätt i olja i omgångar. Salta lätt. Ta upp och lägg åt sidan.

3. Fräs vitlöken utan att den tar färg. Häll i vin, crème fraiche och låt det koka ihop ett par minuter.

4. Lägg i grönsakerna, basilikan och citronskalet.

5. Vänd i pastan, salta och peppra generöst. Toppa med basilikablad och servera direkt med riven Västerbottensost och gärna lite nystekta brödkrutonger.

Mer på grapevine.se

Håll vinet svalt med frysta druvor!

Under de varma sommardagarna kan det vara svårt att hålla bubbel, vitt och rosévin svalt. Och att tillsätta isbitar i glaset är ingen hit. När isen smälter till vatten blaskar det ut vinet som förlorar sin smak och fräschör. Men på detta elände finns nu en lika smart som vacker lösning! Se till att

Pasta Limone

Underbart fräsch och god pasta med vitlök, persilja och citron. Lättlagad lyx!