Pasta Primavera

Tid 
30 Minuter
Antal 
4

En fräsch pasta med mycket grönt som passar utmärkt att servera när det är säsong för primörer.

Bild: Mattias Södermark Recept: Liselotte Forslin
Utskrift
Ingredienser

300 g linguinepasta
1 knippe grön sparris, skuren i mindre bitar
150 g sugar snaps
1 broccolistånd, i buketter och stammen tunt skivad
1 dl frysta ärtor
1 vitlöksklyfta, skalad och hackad
olivolja
1 dl vitt vin
2 dl crème fraiche
1 kruka basilika, bladen
1 ekologisk citron, rivet skal
flingsalt och nymald svartpeppar

Till servering:
Riven Västerbottensost
Några basilikablad
Gärna brödkrutonger

Tips 

Addera röd färsk chili för att få lite hetta och en asiatisk twist på rätten.

Gör så här

2. Stek under tiden alla grönsaker lätt i olja i omgångar. Salta lätt. Ta upp och lägg åt sidan.

3. Fräs vitlöken utan att den tar färg. Häll i vin, crème fraiche och låt det koka ihop ett par minuter.

4. Lägg i grönsakerna, basilikan och citronskalet.

5. Vänd i pastan, salta och peppra generöst. Toppa med basilikablad och servera direkt med riven Västerbottensost och gärna lite nystekta brödkrutonger.

Mer på grapevine.se

Portugis med passion för vin

Vintillverkning är ett arv han bär med sig sedan generationer. Portugals vinlegendar João Portugal Ramos är fortfarande lika passionerad som när han började sin karriär. I över trettio år har João Portugal Ramos varit känd som en av Portugals främsta vinmakare och en pionjär med ambitionen att

Tommasi Surani Atlas Organic

Nu i ny design Tommasi Naturae

Avokadosoppa med räkor och pepparrot

Lättlagad krämig soppa toppad med färska räkor och riven pepparot.