Pasta Primavera

Tid 
30 Minuter
Antal 
4

En fräsch pasta med mycket grönt som passar utmärkt att servera som festlig middag!

Bild: Mattias Södermark Recept: Liselotte Forslin
Utskrift
Ingredienser

300 g linguinepasta
1 knippe grön sparris, skuren i mindre bitar
150 g sugar snaps
1 hel färsk broccoli, skiva buketter och stammen tunt
1 dl frysta ärtor
1 vitlöksklyfta, skalad och hackad
olivolja
1 dl vitt vin
2 dl crème fraiche
1 kruka basilika, bladen
1 ekologisk citron, rivet skal
flingsalt och nymald svartpeppar

Till servering:
Riven Västerbottensost
Några basilikablad
Gärna brödkrutonger

Tips 

Addera röd färsk chili för att få lite hetta och en asiatisk twist på rätten.

Gör så här

2. Stek under tiden alla grönsaker lätt i olja i omgångar. Salta lätt. Ta upp och lägg åt sidan.

3. Fräs vitlöken utan att den tar färg. Häll i vin, crème fraiche och låt det koka ihop ett par minuter.

4. Lägg i grönsakerna, basilikan och citronskalet.

5. Vänd i pastan, salta och peppra generöst. Toppa med basilikablad och servera direkt med riven Västerbottensost och gärna lite nystekta brödkrutonger.

Mer på grapevine.se

Vem vill du uppvakta med ett eget vin?

På CreativeWine.se kan du lägga din egen kreativa touch på en fin gå bort-, födelsedags-, tack-, inflyttnings- eller vilken typ av present du själv vill att din flaska ska vara. Du gör den helt unik med din personligt designade etikett. Etiketten du skapar på sidan creativewine.se är speciellt

Tom of Finland

Organic vodka

Glasnudelsallad med munggroddar och avokado

Vegetariskt med lite hetta/sötma, perfekt som nyttigt fredagsmys eller som fräsch lördagslunch!