Pestofyllda prosciuttorullar

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Läcker munsbit att servera som antipasto.

Recept: Mia Gahne Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

250 g ricotta
1 dl pesto
8 skivor prosciutto crudo
25 g rucola
25 g pinjenötter

Tips 

För en helt laktosfri rätt, byt ut ricottaosten mot laktosfri cream cheese.

Gör så här

1. Rör ihop ricotta och pesto.

2. Lägg ut skinkskivorna lite omlott på en bit plastfolie och bred på pestoblandningen.

3. Strö över rucola och pinjenötter. Rulla ihop med hjälp av plasten. Ställ kallt en stund och skär sedan rullen i bitar.

Servera och njut!

Mer på grapevine.se

Rosa toner

Från att främst ha varit ett mingelvin har nu rosévinerna utvecklats till att passa i de flesta sammanhang, även till mat. Låt dig inspireras av Grapevines guide till roséviner. Ett glas rosé i kvällssolen på verandan eller balkongen har blivit nästan lika förknippat med svensk sommar som sill och

Fylld ugnsbakad fisk

En elegant och smakrik fiskmåltid på persiskt vis. Receptet är hämtat ur persiska restaurangen Shahrzads kokbok Mammas persiska kök.