Pilgrimsmussla med löjrom

Tid 
15 Minuter
Antal 
4 personer

 Gott, snabbt och jätteenkelt tilltugg.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

4 pilgrimsmusslor
50 g löjrom
2 cm riven pepparrot
1/2 dl matlagningsyoghurt
rivet skal från 1 citron, ekologisk
2 schalottenlökar
8 runda kex

Tips 

Färska musslor kan även ätas råa, som sashimi.

Gör så här

1. Stek pilgrimsmusslan i smör så de får en fin hård yta. Salta och peppra. Låt svalna.

2. Dela pilgimsmusslorna på höjden och lägg på ett kex.

3. Blanda yoghurt, riven pepparot och riven citron.

4. Lägg en klick yoghurt på pilgrimsmusslan och toppa med löjrom och finhackad schalottenlök.

Mer på grapevine.se

Grillfest!

Är det grilldags? Fram med köttet, primörerna och rörorna. Här får du alla tips du behöver för en lyckad grillkväll. Oavsett om du är nybörjare eller grill­proffs hoppas vi att du blir inspirerad tips. Ljumna kvällar är synonymt med att grilla. De flesta plockar fram grillen i maj och kör så det