Pilgrimsmussla med löjrom

Tid 
15 Minuter
Antal 
4 personer

 Gott, snabbt och jätteenkelt tilltugg.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

4 pilgrimsmusslor
50 g löjrom
2 cm riven pepparrot
1/2 dl matlagningsyoghurt
rivet skal från 1 citron, ekologisk
2 schalottenlökar
8 runda kex

Tips 

Färska musslor kan även ätas råa, som sashimi.

Gör så här

1. Stek pilgrimsmusslan i smör så de får en fin hård yta. Salta och peppra. Låt svalna.

2. Dela pilgimsmusslorna på höjden och lägg på ett kex.

3. Blanda yoghurt, riven pepparot och riven citron.

4. Lägg en klick yoghurt på pilgrimsmusslan och toppa med löjrom och finhackad schalottenlök.

Mer på grapevine.se

Värdet av avfall

I skolan fick jag lära mig att all materia är beständig. Ingenting försvinner. Inte heller avfall. Numera pratas det på hållbarhetsspråk om cirkulär ekonomi: att skapa produkter som inte ger något avfall utan istället skapar ”råvaror” till nästa process. Och nästa.

Vila Santa Trincadeira

Fantastisk smak med rik, saftig frukt och mjuka tanniner och lång eftersmak.

Chokladtårta med körsbär

Kladdkaka, chokladmousse och söta körsbär - en riktigt smaskig kombo!