Pilgrimsmussla med löjrom

Tid 
15 Minuter
Antal 
4 personer

 Gott, snabbt och jätteenkelt tilltugg.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

4 pilgrimsmusslor
50 g löjrom
2 cm riven pepparrot
1/2 dl matlagningsyoghurt
rivet skal från 1 citron, ekologisk
2 schalottenlökar
8 runda kex

Tips 

Färska musslor kan även ätas råa, som sashimi.

Gör så här

1. Stek pilgrimsmusslan i smör så de får en fin hård yta. Salta och peppra. Låt svalna.

2. Dela pilgimsmusslorna på höjden och lägg på ett kex.

3. Blanda yoghurt, riven pepparot och riven citron.

4. Lägg en klick yoghurt på pilgrimsmusslan och toppa med löjrom och finhackad schalottenlök.

Mer på grapevine.se

Grillade skaldjur

Grillade räkor och ostron är fantastiskt gott. Kolsmaken gifter sig så väl med skaldjurens friska sötma och resultatet blir gudomligt – framförallt tillsammans med ett glas champagne!

Västerbottenpanerade abborrfiléer med sparrissallad

Smörstekta abborrfiléer med underbar sparrissallad, ibland är det enkla väldigt gott.