Pilgrimsmussla med löjrom

Tid 
15 Minuter
Antal 
4 personer

 Gott, snabbt och jätteenkelt tilltugg.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

4 pilgrimsmusslor
50 g löjrom
2 cm riven pepparrot
1/2 dl matlagningsyoghurt
rivet skal från 1 citron, ekologisk
2 schalottenlökar
8 runda kex

Tips 

Färska musslor kan även ätas råa, som sashimi.

Gör så här

1. Stek pilgrimsmusslan i smör så de får en fin hård yta. Salta och peppra. Låt svalna.

2. Dela pilgimsmusslorna på höjden och lägg på ett kex.

3. Blanda yoghurt, riven pepparot och riven citron.

4. Lägg en klick yoghurt på pilgrimsmusslan och toppa med löjrom och finhackad schalottenlök.

Mer på grapevine.se

Karibiska bönor

Duane Dove är född på Tobago, men har bott i Stockholm i över 25 år. Han är något så udda som kakaoodlare, men är också chokladtillverkare, rom-expert, sommelier, författare, affärsinnehavare och f.d. krögare. Duane kommer från en multikulturell familj med rötter som förgrenar sig över Europa,

Rostbiff med ruccola och parmesantäcke

Snabb och enkel rätt på rostbiff, med ruccola och riven parmesan. Passar perfekt på buffén, som tillbehör eller förrätt.