Pilgrimsmusslor med citron vinaigrette, bacon & parmesan

Fräsch förrätt från havet med citrustoner

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

Ca 20 pilgrimsmusslor
1 paket bacon (fint skivat)
1 dl parmesan( grovt riven)


0,5 dl olivolja (till vinaigrette)
2 msk pressad citron
1 tsk honung
1 msk smör

Gör så här

1.Stek först baconet krispigt. Halstra pilgrimsmusslorna i smör.

2. Blanda olivolja, citron och honung.

3. Servera pilgrimsmusslorna med citronvinaigrette, garnera med parmesan och bacon.

Mer på grapevine.se

Glöggtider

Förnya julfesten eller adventsminglet med hemgjord vit eller röd glögg. Servera glöggen med lyxiga julsnittar som är så goda att gästerna kommer be om receptet.

Santa Tresa Frappato Organic

Ekologiskt vin gjort på unik druva

Hummer och Pilgrimsmussla

Serverad med sötpotatisfritters, jalapeñodipp och citrussallad.