Pilgrimsmusslor med citron vinaigrette, bacon & parmesan

Fräsch förrätt från havet med citrustoner

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

Ca 20 pilgrimsmusslor
1 paket bacon (fint skivat)
1 dl parmesan( grovt riven)


0,5 dl olivolja (till vinaigrette)
2 msk pressad citron
1 tsk honung
1 msk smör

Gör så här

1.Stek först baconet krispigt. Halstra pilgrimsmusslorna i smör.

2. Blanda olivolja, citron och honung.

3. Servera pilgrimsmusslorna med citronvinaigrette, garnera med parmesan och bacon.

Mer på grapevine.se

Veckans vintips: laxrosa lyx till Alla hjärtans dag

Alla Hjärtans Dag närmar sig, den 14/2, varför inte överraska din kärlek med lyxig laxrosa champagne? Champagneproducenten Beaumont des Crayères från Épernay levererar nu även högklassiga rosa bubblor; Beaumont des Crayères Grand Rosé . 14 mil nordöst om kärlekens stad Paris produceras denna

Biff Rydberg med senapskräm och honungsrostade tomater

En älskad favorit för många ackompanjeras av en senapskräm med sting och söta tomater.