Pilgrimsmusslor med citron vinaigrette, bacon & parmesan

Fräsch förrätt från havet med citrustoner

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

Ca 20 pilgrimsmusslor
1 paket bacon (fint skivat)
1 dl parmesan( grovt riven)


0,5 dl olivolja (till vinaigrette)
2 msk pressad citron
1 tsk honung
1 msk smör

Gör så här

1.Stek först baconet krispigt. Halstra pilgrimsmusslorna i smör.

2. Blanda olivolja, citron och honung.

3. Servera pilgrimsmusslorna med citronvinaigrette, garnera med parmesan och bacon.

Mer på grapevine.se

Koll på sockret

Intresset för sockret i det vi äter och dricker är stort i dag. Det finns socker i vin. Men inte särskilt mycket. Utan socker skulle det inte bli något vin. Efter skörden krossas vindruvorna, det socker som finns naturligt i druvmusten reagerar med de lika naturliga jästsvamparna på druvornas skal

Tre sorters sill

Tre sorters sill komponerade av matkreatören Carline Dafgård Widnersson; sill med smörgåskrasse & forellrom, anjovis-, orökt kaviar och gräslökssill, samt fänkål och ingefära.