Pimentos De Padrón med Pecorino

Utskrift
Ingredienser

1 förpackning pimientos de padrón

2 msk olivolja

Flingsalt

1⁄2 dl riven pecorinoost

Gör så här

Värm olivoljan i en stekpanna, gärna av gjutjärn, pannan ska bli riktigt het.

Lägg ner de små papri- korna och strö över flingsalt.

Vänd paprikorna med en stekspade eller gaffel, så att de får stekyta på alla sidor.

När de sjunkit ihop och ”krympt” är de klara.

Lägg upp dem på ett fat och strö över pecorinoosten.

Mer på grapevine.se

Året i vingården del 2

I vingården beskärs vinrankan för att koncentrera växtkraften i de återstående skott som sedermera blir druvor. De nya grenarna binds upp så att solljuset ska kunna nå vinbladen, när de vuxit ut, vilket är nödvändigt för fotosyntesen (utan den blir det inga druvor och inget vin). Men grenarna binds även upp för att fordon ska kunna komma fram mellan vinraderna, t ex för att skörda och för att bespruta vinrankorna mot skadedjur.

Il Frappato di Santa Tresa Organic

Ekologisk Spumante från ett av Siciliens äldsta och finaste vinerier! Ett kvalitetsvin gjort på inhemsk druva som odlats i öns karaktäristiska vulkanjord. Ett torrt fruktigt mousserande med toner av citrus och med en oemotståndlig livlig mousse.

Myth Cranberry

Champagne och mousserande viner lyfter årets alla högtider och kan också pigga upp en tråkig vardag. Testa till exempel att göra en tranbärsdrink med vodka och mousserande Myth Sparkling. Du får till en härlig frostkant på glaset genom att doppa kanten på det i lime och sedan i flingsalt.