Pimientos de padrón

Antal 
4 portioner

Milda chilifrukter är otroligt goda stekta med lite salt på. Men se upp, det är alltid någon som är stark. Servera till tacos eller som extra gott snacks.

Utskrift
Ingredienser

200 g färska pimientos de padrón
3 msk olivolja
flingsalt

Gör så här
  1. Hetta upp oljan i en stor panna. Stek pimienton ett par min på hög värme så att de blir blåsiga och skrynkliga.
  2. Salta generöst och servera.

Mer på grapevine.se

Sött, salt och syrligt hos Husmorsan

Hemma hos mat- och vinprofilen Anette Rosvall puttrar det i grytorna och doftar av ättikslag, kanel och stjärnanis. Hon gillar att låta en ingrediens gå som en röd tråd genom en meny – i dag är det pumpa som spelar huvudrollen. Text: Jessica Johansson Foto: Wolfgang Kleinschmidt Anette Rosvall Gör

Duorum Late Bottled Vintage Port

från den gyllene Duorodalen

Örtsmör

Härligt örtsmör som får pikant smak av pepparrot. Smöret kan enkelt varieras genom att smaksätta det med rivet citronskal, dijonsenap eller rostade dillfrön.