Pink Bubbly Popsicles med jordgubbar och timjan

Tid 
6 Timmar
Antal 
6-10

Satsen ger 6–10 isglassar beroende på hur stora dina glassformar är.

Utskrift
Ingredienser
  • 250 g jordgubbar, färska eller frusna

  • 2 msk socker

  • 4 msk vatten

  • 2 msk färskpressad citronsaft

  • 250 ml Black Tower Pink Bubbly

  • färsk timjan

Gör så här

Koka ihop socker och vatten så att sockret löses upp. Addera några kvistar färsk timjan och ta bort kastrullen från värmen. Låt örterna dra i sockerblandningen i 20–30 minuter. Plocka bort örtkvistarna.

Mixa jordgubbarna och blanda med citron, vin och sockerlag. Smaka av och addera mer vin om det behövs.

Häll blandningen i glassformar. Låt stelna i frysen i 4–6 timmar. Ät glassarna som de är eller servera i glas med Black Tower Pink Bubbly.

Mer på grapevine.se

Sött, salt och syrligt hos Husmorsan

Hemma hos mat- och vinprofilen Anette Rosvall puttrar det i grytorna och doftar av ättikslag, kanel och stjärnanis. Hon gillar att låta en ingrediens gå som en röd tråd genom en meny – i dag är det pumpa som spelar huvudrollen. Text: Jessica Johansson Foto: Wolfgang Kleinschmidt Anette Rosvall Gör

Morotssoppa

En annorlunda morotssoppa med asiatiska influenser av koriander, ingefära och citrongräs.