Pintxos med sparris och serrano

Utskrift
Ingredienser

1 surdegsbaguette

3 msk olivolja

300 g färsk grön sparris

200 g tunt skivad serranoskinka Flingsalt

Svartpeppar

Gör så här

Skär baguetten i centimetertunna skivor.

Bryt av den hårda änden på sparrisen, skölj och skär sedan varje sparris på längden så det blir två tunna skivor.

Hetta upp olivoljan i en grillpanna.

Lägg ner sparris- skivorna och grilla ett par minuter på varje sida tills de får lite färg.

Salta och peppra.

Lyft över sparrisen på ett fat.

Lägg ner brödskivorna i grillpannan, sänk värmen lite, och stek brödet i oljan som blivit kvar i pannan tills det fått lite färg.

Lägg över brödskivorna på ett uppläggningsfat.

Lägg på två skivor serranoskinka på varje brödskiva och toppa med sparrisen.

Blir det serranoskinka över, servera den på sidan av.

Mer på grapevine.se

Fixa festen hemma

Sugen på party men inte på att trängas i en bar? Skippa utekvällen och satsa på hemmafest med de närmsta vännerna i stället. Med hjälp av Grapevines festguide fixar du bästa hänget – med minimal ansträngning. Styr upp hemmabaren Ingen fest utan en bar preppad med allt som behövs för att blanda goda

Honungsgriljerade kycklingklubbor

Kycklingklubbor är bra och billig mat. Prima val på brunchbuffén eller utflyktsfilten. Här får de extra smak av honung och kryddor.