Polenta med vitlöksfräst svamp

Antal 
4 personer

En riktig vintervärmare som är omtyckt i italienska bergstrakter.

Recept: Mia Gahne Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

100 g polentagryn
25 g färskriven parmesan
25 g smör
salt
nymalen peppar
2 vitlöksklyftor
200 g blandad svamp
1 liten knippa bladpersilja

Tips 

Andra tillbehör som är gott till polenta är bacon, oliver eller bara lite riven parmesanost.

Gör så här

1. Tillaga polentan enligt instruktionerna på förpackningen. Rör i osten och nästan allt smör. Smaka av med salt och peppar. 

2. Bred ut polentan på en skärbräda och låt stelna.

3. Skala vitlök och skiva tunt eller hacka. 

4. Torrstek svampen tills den tappat all vätska. Tillsätt vitlök och lite smör och låt fräsa tills svampen får fin färg. Tillsätt hackad persilja och smaka av med salt och peppar. 

5. Skär bitar av polentan och servera med svamp och lite extra parmesan.

Mer på grapevine.se

Vinresa till Portugal och J.P Ramos Vinhos

Följ med på en gastronomisk resa till vinregionen Alentejo. Under en weekend i maj besöker vi den mysiga staden Estremoz och Ramos vingård Vila Santa. Vi provar vin, olivoljor och ost samt njuter av det behagliga klimatet. På den här vinresan besöker vi just Estremoz och vingården Vila Santa. Här

Berton Vineyards The Bonsai

Ett fylligt och fruktigt vin med välintegrerade fattoner och mjuka tanniner

Gratinerade havskräftor

Kräftor från havet med smör av chili, citron och rostad sötmandel.