Polenta med vitlöksfräst svamp

Antal 
4 personer

En riktig vintervärmare som är omtyckt i italienska bergstrakter.

Recept: Mia Gahne Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

100 g polentagryn
25 g färskriven parmesan
25 g smör
salt
nymalen peppar
2 vitlöksklyftor
200 g blandad svamp
1 liten knippa bladpersilja

Tips 

Andra tillbehör som är gott till polenta är bacon, oliver eller bara lite riven parmesanost.

Gör så här

1. Tillaga polentan enligt instruktionerna på förpackningen. Rör i osten och nästan allt smör. Smaka av med salt och peppar. 

2. Bred ut polentan på en skärbräda och låt stelna.

3. Skala vitlök och skiva tunt eller hacka. 

4. Torrstek svampen tills den tappat all vätska. Tillsätt vitlök och lite smör och låt fräsa tills svampen får fin färg. Tillsätt hackad persilja och smaka av med salt och peppar. 

5. Skär bitar av polentan och servera med svamp och lite extra parmesan.

Mer på grapevine.se

Vem vill du uppvakta med ett eget vin?

På CreativeWine.se kan du lägga din egen kreativa touch på en fin gå bort-, födelsedags-, tack-, inflyttnings- eller vilken typ av present du själv vill att din flaska ska vara. Du gör den helt unik med din personligt designade etikett. Etiketten du skapar på sidan creativewine.se är speciellt

Beaumont des Crayères Fleur de Prestige Brut 2006

Årgångschampagne till ett unikt pris

Risotto med grönsaker

En italiensk delikatess som är snabb och enkel att tillaga.