Polenta med vitlöksfräst svamp

Antal 
4 personer

En riktig vintervärmare som är omtyckt i italienska bergstrakter.

Recept: Mia Gahne Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

100 g polentagryn
25 g färskriven parmesan
25 g smör
salt
nymalen peppar
2 vitlöksklyftor
200 g blandad svamp
1 liten knippa bladpersilja

Tips 

Andra tillbehör som är gott till polenta är bacon, oliver eller bara lite riven parmesanost.

Gör så här

1. Tillaga polentan enligt instruktionerna på förpackningen. Rör i osten och nästan allt smör. Smaka av med salt och peppar. 

2. Bred ut polentan på en skärbräda och låt stelna.

3. Skala vitlök och skiva tunt eller hacka. 

4. Torrstek svampen tills den tappat all vätska. Tillsätt vitlök och lite smör och låt fräsa tills svampen får fin färg. Tillsätt hackad persilja och smaka av med salt och peppar. 

5. Skär bitar av polentan och servera med svamp och lite extra parmesan.

Mer på grapevine.se

Veckans vintips: prosecco när den är som bäst

Aromatiskt, fruktigt och fräscht mousserande vin från Italien! Klar blek ljusgul färg. Doften är fruktig med inslag av päron, mandarin och vingummi. Smaken är aromatisk och fräsch. Gancia grundades 1850 av Carlo och Edoardo Gancia med en vinkällare i Canelli. Passionen för marken, djup respekt för

Tommasi Le Rosse Pinot Grigio

Torr och frisk smak av citrus och äpple

Laxburgare med parmesanpesto

En smakrik variant på burgare gjorda på färsk lax. Serveras med ett härligt täcke av pesto och parmesan.