Pot au feu på kyckling

Tid 
45 Minuter
Antal 
4 personer

En äkta pot au feu är ett riktigt långkok som står och puttrar länge, här gör vi en betydligt snabbare variant.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 kyckling (gärna ekologisk)

2 morötter
8 små potatisar
100 gr sockerärtor
4 knipplökar
1 knippe grön sparris
3 persiljekvistar
2 lagerblad
1 – 1 1/2 tsk torkad timjan
10 svartpepparkorn
1 1/2 l vatten
1 dl koncentrerad kycklingfond
salt
nymalen svartpeppar

Tips 

Kycklingen kan bytas ut mot lax, chorizo eller sojakorv.

Gör så här

1. Skala morötterna och tvätta potatisen. Skär i mindre bitar. Skölj och strimla löken. Lägg allt i en stor gryta och tillsätt kryddor, vatten och fond. Låt allt koka upp i ca 5 minuter.

2. Stycka kycklingen i mindre bitar, lägg i grytan och låt allt sjuda under lock i ca 30 minuter.

3. Tvätta sockerärtor och sparris. Låt koka med i grytan 1-2 minuter.

4. Servera med färsk timjan och baguette som kan doppas i den härliga buljongen.

Mer på grapevine.se

Guldkorn i Sälenfjällen

Under fjäll- och skidentusiasternas absolut högsäsong vårvintern, har Grapevine-redaktionen rest till Sälenfjällen. Här är möjligheterna till mat, dryck, afterski och fika nästan oöverskådligt. Vi bestämde oss för att hitta några av de absoluta guldkornen. Italien i Sälen Alldeles vid högfjällets

Tommasi Crearo

Fylligt vin från Veneto med stor doft och smak

Barceló Gran Añejo Rum Old Fashioned

Här en twist på den klassiska cocktailen Old Fashioned. Här använder vi dominikansk rom istället för bourbon – och det är ingen tvekan om att apelsin passar fint med rom – drinken är supergod. Servera den gärna innan middagen som aptitretare.