Potatis- och jordärtskocksgratäng

Tid 
40 Minuter
Antal 
4
Ugn 
200°

En god gratäng som är ett smakrikt alternativ till julens traditionella Janssons Frestelse

Recept: Mattias Larsson Bild: Jakob Fridholm
Utskrift
Ingredienser

350 g potatis
250 g jordärtskocka
2 vitlöksklyftor
2 ½ dl mjölk
2 ½ dl vispgrädde
salt
 

Gör så här

1.Värm ugnen till 200 C.

2. Koka upp mjölk och grädde i en vid kastrull. Finhacka vitlöken.

3. Skala och skiva potatis och jordärtskockorna tunt. Lägg ner potatisen, jordärtskockorna. och vitlöken i gräddmjölken.

4. Låt det sjuda ca 20 minuter tills potatisen är mjuk med ett lätt tuggmotstånd och rör om med jämna mellanrum.

5. Smaka av med salt och häll upp i en ugnsfast form. Ugnsbaka gratängen ca 10 minuter tills den har en fin gratinerad yta.

Mer på grapevine.se

Bartips: 3 bra barer värda att besöka

1. Duå, Storgatan, Umeå 2. Belle Epoque, Södra Skolg. 43, Malmö 3. Toso, Götaplatsen, Göteborg

Bresaolasallad

Bresaolasallad med ruccola och melon är en underbart smakrik sallad med lufttorkat nötkött, parmesanost och andra goda inslag.