Primörsallad

Tid 
20 Minuter
Antal 
4

En matig sallad som får extra smak av sommar genom grillade potatisar och grillad sparris. När säsongen för sparris är över går det bra med broccoli.

Recept: Ylva Bergqvist Bild: Matilda Lindeblad
Utskrift
Ingredienser

600 g kokt färskpotatis
1 knippe sparris
200 g körsbärstomater
40 g parmesanost
275 g marinerade kronärtskockor i olja
1 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
80 g blandad sallad t ex babyspenat eller rucola
basilika, bladen från 0,5 kruka
salt, svartpeppar

Gör så här

1. Dela potatisen i halvor. Bryt av den nedre delen på sparrisen.
Dela tomaterna i halvor. Riv osten grovt.

2. Dela kronärtskockorna i mindre bitar. Blanda 3 msk av oljan
med vinägern och senapen till en dressing. Smaka av med salt
och svartpeppar.

3. Grilla potatisen och sparrisen ca 5 minuter tills de fått fin färg.

4. Dela sparrisen i mindre bitar och blanda med potatisen,
tomaterna, salladen och kronärtskockorna på ett fat.

5. Häll över dressingen och toppa med ost och basilikablad.
Krydda med salt och svartpeppar.

Mer på grapevine.se

Vin till vegetariskt?

För dig som gillar vegetariskt finns bra dryckesalternativ, och som alltid beror det på ingredienserna i rätten. Generellt är tumregeln vad det gäller vin att vitt och rosé passar bäst. Med detta sagt, är det viktigt att ha i åtanke vilka tillbehören eller ingredienserna är.

Angostura 5 YO

Rom med en djup karaktär

Pot au feu på kyckling

En äkta pot au feu är ett riktigt långkok som står och puttrar länge, här gör vi en betydligt snabbare variant.