Primörsallad

Tid 
20 Minuter
Antal 
4

En matig sallad som får extra smak av sommar genom grillade potatisar och grillad sparris. När säsongen för sparris är över går det bra med broccoli.

Recept: Ylva Bergqvist Bild: Matilda Lindeblad
Utskrift
Ingredienser

600 g kokt färskpotatis
1 knippe sparris
200 g körsbärstomater
40 g parmesanost
275 g marinerade kronärtskockor i olja
1 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
80 g blandad sallad t ex babyspenat eller rucola
basilika, bladen från 0,5 kruka
salt, svartpeppar

Gör så här

1. Dela potatisen i halvor. Bryt av den nedre delen på sparrisen.
Dela tomaterna i halvor. Riv osten grovt.

2. Dela kronärtskockorna i mindre bitar. Blanda 3 msk av oljan
med vinägern och senapen till en dressing. Smaka av med salt
och svartpeppar.

3. Grilla potatisen och sparrisen ca 5 minuter tills de fått fin färg.

4. Dela sparrisen i mindre bitar och blanda med potatisen,
tomaterna, salladen och kronärtskockorna på ett fat.

5. Häll över dressingen och toppa med ost och basilikablad.
Krydda med salt och svartpeppar.

Mer på grapevine.se

Året i vingården del 1

En vinodlares kalender- vad händer i vingården under sommaren? Sommarens arbete i vingården består till stor del av att bekämpa skadeinsekter, svamp och andra sjukdomsangrepp på vinrankor och druvor.

Underbar löjromsdipp till kräftorna

Äntligen skaldjursdax! Den här löjromsdippen blir en given favorit under kräftskivan, men passar även utmärkt till räkor och hummer. Tänk på att förvara skaldjuren kallt.