Primörsallad

Tid 
20 Minuter
Antal 
4

En matig sallad som får extra smak av sommar genom grillade potatisar och grillad sparris. När säsongen för sparris är över går det bra med broccoli.

Recept: Ylva Bergqvist Bild: Matilda Lindeblad
Utskrift
Ingredienser

600 g kokt färskpotatis
1 knippe sparris
200 g körsbärstomater
40 g parmesanost
275 g marinerade kronärtskockor i olja
1 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
80 g blandad sallad t ex babyspenat eller rucola
basilika, bladen från 0,5 kruka
salt, svartpeppar

Gör så här

1. Dela potatisen i halvor. Bryt av den nedre delen på sparrisen.
Dela tomaterna i halvor. Riv osten grovt.

2. Dela kronärtskockorna i mindre bitar. Blanda 3 msk av oljan
med vinägern och senapen till en dressing. Smaka av med salt
och svartpeppar.

3. Grilla potatisen och sparrisen ca 5 minuter tills de fått fin färg.

4. Dela sparrisen i mindre bitar och blanda med potatisen,
tomaterna, salladen och kronärtskockorna på ett fat.

5. Häll över dressingen och toppa med ost och basilikablad.
Krydda med salt och svartpeppar.

Mer på grapevine.se

Vad innehåller vinet?

Vad innehåller egentligen vin? Vad får man lov att tillsätta och varför finns ingen innehållsdeklaration på vin? Det är frågor vi ibland möter och som är värda att reda ut. För vin är det endast ett begränsat antal tillsatser som är tillåtna att använda och då i reglerad mängd. De flesta ämnena

GIOL Prosecco Collio Organic Brut

Ekologisk prosecco från Italien! Lanseras 23/10 på beställningssortimentet!

Avokadosallad

En härlig sallad där nötterna ger crunch och honungen god sötma. Passar som en grön inledning på en middag, som tillbehör eller hälsosam huvudrätt!