PROVENSALSK köttgryta á La Grand Veneur

Utskrift
Ingredienser
  • 8 personer

  • 2 kg nötkött, gärna högrev eller nötbog skuren i stora bitar.

  • 1 gul lök, hackad

  • 1 morot i skivor

  • 2 lagerblad

  • 2 vitlöksklyftor, hackade ett knippe färsk timjan peppar och salt

  • 2 msk färdig tomatsås

  • 2 msk olivolja

  • 1 msk vetemjöl

  • 1 flaska rött vin, gärna Côtes du Rhône Grand Veneur

  • Till servering: svarta urkärnade oliver och stekta champinjoner

Gör så här

Lägg kött, lök, morot, vitlök, timjan och lagerblad i en skål. Krydda med salt och peppar och rör om. Häll på vinet och låt marinera i 12 till 24 timmar i kylen. Lyft sedan upp köttet och låt det rinna av ordentligt. Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn en köttbit i taget, lägg över köttbitarna i en stor gryta allt eftersom du steker det. Förbered såsen genom att pudra ner mjölet i den heta stekpannan, häll sedan ner tomatsåsen, därefter vinet och grönsakerna som köttet marinerats i. Vispa såsen ordentligt och låt den koka en halvtimme på medelvärme. Smaka av och tillsätt lite mer salt och peppar om det behövs. Häll sedan såsen över köttet i grytan. Låt allt småkoka i ungefär 1,5 timmar. Servera grytan med svarta oliver och stekta champinjoner.

Tips!

Förbered gärna grytan minst en dag innan den ska serveras, när du värmer upp den igen blir såsen härligt krämig och köttet ännu mörare.

Mer på grapevine.se

Angostura® Global Cocktail Challenge

Angostura samlar ihop världens bästa mixologer för att tävla i Trinidad & Tobago! I Port-of-Spain Trinidiad söndagen den 7 februari 2016, kommer världens främsta bartenders att tävla om 10 000 amerikanska dollar och den prestigfulla titel och jobbet som Angostura® Global Brand Ambassador. Det

Moussetårta

Den här tårtan är elegant och stilren, men inte alls så svår som den ser ut. Den blanka glasyren ger tårtan konditorklass. En perfekt vår-och sommartårta med den fräscha smaken av jordgubbs- och limepannacotta som gifter sig fint i munnen med den vita chokladmoussen. Receptet kommer från Linus Johansson, vínnare av "Hela Sverige Bakar".