Pumpafrörostade kycklingklubbor med bacon- & champinjonsallad

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Här får kycklingklubborna en frasig och nötig yta som passar finfint till svampsalladen.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

6-8 kycklingklubbor

2 dl pumpafrön

olja

2 msk potatismjöl

smör

olivolja

flingsalt

nymalen svartpeppar

1 nypa chiliflakes

Gör så här

1. Rosta pumpafröna i lite olja tills de börjar dofta. Vänd kycklingklubborna i potatismjöl och sedan i pumpakärnorna.

2. Stek kycklingklubborna i smör och lite olja på medelvärme, ca 15 min på varje sida. Krydda med salt, peppar och chiliflakes runt om. Kontrollera att kycklingen är klar genom att skära med en vass kniv. Köttsaften ska vara helt färglös.

3. Stek baconet knaprigt i en annan panna under tiden. Låt rinna av på hushållspapper, men spara stekskyn.

4. Skiva champinjonerna. Blanda champinjoner och rucola.

5. Rör ihop senap, citronsaft, vitlök och lite salt. Vispa in olja och steksky. Häll dressingen över salladen och blanda väl. Strö över bacon. Servera till kycklingen.

 

Mer på grapevine.se

Angostura® Global Cocktail Challenge

Angostura samlar ihop världens bästa mixologer för att tävla i Trinidad & Tobago! I Port-of-Spain Trinidiad söndagen den 7 februari 2016, kommer världens främsta bartenders att tävla om 10 000 amerikanska dollar och den prestigfulla titel och jobbet som Angostura® Global Brand Ambassador. Det

Barceló Imperial

En prestigerom från Dominkanska Republiken

Fjärilspasta med krämig kantarellsås

Mumsig pasta med krämig kantarellsås och konjakssting.