Pumpafrörostade kycklingklubbor med bacon- & champinjonsallad

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Här får kycklingklubborna en frasig och nötig yta som passar finfint till svampsalladen.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

6-8 kycklingklubbor

2 dl pumpafrön

olja

2 msk potatismjöl

smör

olivolja

flingsalt

nymalen svartpeppar

1 nypa chiliflakes

Gör så här

1. Rosta pumpafröna i lite olja tills de börjar dofta. Vänd kycklingklubborna i potatismjöl och sedan i pumpakärnorna.

2. Stek kycklingklubborna i smör och lite olja på medelvärme, ca 15 min på varje sida. Krydda med salt, peppar och chiliflakes runt om. Kontrollera att kycklingen är klar genom att skära med en vass kniv. Köttsaften ska vara helt färglös.

3. Stek baconet knaprigt i en annan panna under tiden. Låt rinna av på hushållspapper, men spara stekskyn.

4. Skiva champinjonerna. Blanda champinjoner och rucola.

5. Rör ihop senap, citronsaft, vitlök och lite salt. Vispa in olja och steksky. Häll dressingen över salladen och blanda väl. Strö över bacon. Servera till kycklingen.

 

Mer på grapevine.se

Bjud på persisk middag!

Fira som om det vore persiskt nyår, med en fest för både öga och gom. I vår receptbank hittar du recept för sann tusen och en natt-middag. Recept kommer från restaurang Shahrzads härliga kokbok Mammas persiska kök.

Tommasi Perla Pinot Nero Brut

Torr spumante från Tommasi!

Skinksnittar deluxe

Ta skinkmackan till en högre nivå med mycket grönt och krispigt lök-crunch.