Pumpafrörostade kycklingklubbor med bacon- & champinjonsallad

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Här får kycklingklubborna en frasig och nötig yta som passar finfint till svampsalladen.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

6-8 kycklingklubbor

2 dl pumpafrön

olja

2 msk potatismjöl

smör

olivolja

flingsalt

nymalen svartpeppar

1 nypa chiliflakes

Gör så här

1. Rosta pumpafröna i lite olja tills de börjar dofta. Vänd kycklingklubborna i potatismjöl och sedan i pumpakärnorna.

2. Stek kycklingklubborna i smör och lite olja på medelvärme, ca 15 min på varje sida. Krydda med salt, peppar och chiliflakes runt om. Kontrollera att kycklingen är klar genom att skära med en vass kniv. Köttsaften ska vara helt färglös.

3. Stek baconet knaprigt i en annan panna under tiden. Låt rinna av på hushållspapper, men spara stekskyn.

4. Skiva champinjonerna. Blanda champinjoner och rucola.

5. Rör ihop senap, citronsaft, vitlök och lite salt. Vispa in olja och steksky. Häll dressingen över salladen och blanda väl. Strö över bacon. Servera till kycklingen.

 

Mer på grapevine.se

Mingelfest i rosa!

Bjud på mingelfest i det lilla formatet. Med enkla medel kan du fixa både söta och salta munsbitar som känns både lyxiga och generösa. Här hittar du recept och tips för att lyckas med festen. Om du vill att gästerna ska mingla är det viktigt att servera tilltugg som är enkla att äta på stående fot

Casisano Duo Selection

Exklusiv duopack med Casisano Rosso di Montalcino 2015 och Casisano Brunello di Montalcino 2011!

Spett med basilikadippad minimozzarella

Superenkelt partytilltugg, som ändå känns gott och lätt.