Rabarber och jordgubbsglass

Glass i ett nafs! Fräsch och god efterrätt med smak av vanilj, rabarber och jordgubb.

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

½ kg djupfrysta rabarber och jordgubbar
3 dl vaniljyogurt
1 msk vaniljsocker
strössel / bär

Gör så här

1. Blanda alla ingredienser i en matberedare.

2. Ställ in i frysen tills lagom hård konsistens. 

3. Dekorera med bär eller strössel.

Mer på grapevine.se

Finsk flora på flaska

Råg är en högt älskad råvara i Finland. Det är också den viktigaste ingrediensen i Napue Gin, som produceras i Isokyrö, i finska Österbotten. Med hjälp av midnattssol, finska bär och örter har det lilla rågbaserade destilleriet tagit spritvärlden med storm. Fem nakna män springer ystert genom ett

Duorum Colheita

Mycket fruktigt vin med fatkaraktär från Duoro.

Tortilla med avokado, mango och jordgubb

En fräsch variant på klassiska tortillas med smak av jordgubb, mango, avokado och koriander.