Rabarber och jordgubbsglass

Glass i ett nafs! Fräsch och god efterrätt med smak av vanilj, rabarber och jordgubb.

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

½ kg djupfrysta rabarber och jordgubbar
3 dl vaniljyogurt
1 msk vaniljsocker
strössel / bär

Gör så här

1. Blanda alla ingredienser i en matberedare.

2. Ställ in i frysen tills lagom hård konsistens. 

3. Dekorera med bär eller strössel.

Mer på grapevine.se

Vin till kyckling?

Kyckling är ju populärt i många varianter på rätter, därför är det svårt att säga att ett specifikt vin passar till. Det beror helt på kryddning och tillbehör. Till lättkryddad kyckling med mild smak passar rosévin, te x Tommasi Baciorosa Appassionato . Föredrar du hellre vitt vin skall du satsa på

Chèvre Chaud

Ströbrödspanerad Chèvre Chaud komponerad av matkreatören Caroline Dafgård Widnersson