Rårakor med citronkräm och löjrom

Antal 
4 portioner/8 stycken
Krispigt, salt och lyxigt – en perfekt rätt till ett glas mousserande som till exempel Beaumont champagne.
Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser
6 potatisar, fasta, skalade och grovrivna
2 ägg
1 tsk salt
smör till stekning
 
Citronkräm
1,5 dl crème fraiche
1 citron, rivet skal
1 krm salt
 
Till servering
80 g löjrom
2 salladslökar, finstrimlade
svartpeppar
Gör så här
  1. Blanda riven potatis med ägg och salt.
  2. Hetta upp lite smör i en stor stekpanna.
  3. Lägg i ca 4 msk potatisblandning per råraka i stekpannan. Tryck ut så att de blir tunna och frasiga i kanterna. Stek ljust bruna ca 3 min på var sida på medelvärme.
  4. Rör ihop crème fraiche och citronskal. Smaka av med salt.
  5. Servera rårakorna med citronkräm, löjrom och lite peppar. Dekorera med salladslök och gärna något fint grönt.

Mer på grapevine.se

Matkreatör

Stjärnkocken Paul Svensson är ständigt aktuell. Han föreläser om hållbar matlagning, coachar mästerkockar på tv, spottar ur sig en kokbok om året och nyligen utsågs Restaurang Fotografiska, där han är matkreatör, till ”Årets terroir”. Paul Svensson är inte vegetarian. Tvärtom, han uppskattar både

Beaumont des Crayères Fleur de Prestige Brut 2006

Årgångschampagne till ett unikt pris

Örtig lammstek serverad med potatis- och olivsallad och grön kapriskräm

Härlig lammstek i ugn med klassisk rosmarin kryddning.