Rårakor med citronkräm och löjrom

Antal 
4 portioner/8 stycken
Krispigt, salt och lyxigt – en perfekt rätt till ett glas mousserande som till exempel Beaumont champagne.
Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser
6 potatisar, fasta, skalade och grovrivna
2 ägg
1 tsk salt
smör till stekning
 
Citronkräm
1,5 dl crème fraiche
1 citron, rivet skal
1 krm salt
 
Till servering
80 g löjrom
2 salladslökar, finstrimlade
svartpeppar
Gör så här
  1. Blanda riven potatis med ägg och salt.
  2. Hetta upp lite smör i en stor stekpanna.
  3. Lägg i ca 4 msk potatisblandning per råraka i stekpannan. Tryck ut så att de blir tunna och frasiga i kanterna. Stek ljust bruna ca 3 min på var sida på medelvärme.
  4. Rör ihop crème fraiche och citronskal. Smaka av med salt.
  5. Servera rårakorna med citronkräm, löjrom och lite peppar. Dekorera med salladslök och gärna något fint grönt.

Mer på grapevine.se

Världsmästaren Dosa Ivanov är "Bartender of the year"

Nyligen avgjordes den prestigefyllda tävlingen "Bartender of The Year" i World Cocktail Championships. Som värdig vinnare utsågs Dosa Ivanov , Bar Supervisor på Clarion Post Hotel i Göteborg. Läs vår intervju med världsmästaren.

Moules – Un moment like this

Moules marinière, vinkokta musslor, är bland det läckraste det sydfranska köket har att bjuda på. Prova Mattias Larssons recept som han kallar ”Moules – Un moment likes this”.