
Rårakor med citronkräm och löjrom
Antal
4 portioner/8 stycken
Krispigt, salt och lyxigt – en perfekt rätt till ett glas mousserande som till exempel Beaumont champagne.
11/15/2017
Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
UtskriftE-post
Ingredienser
6 potatisar, fasta, skalade och grovrivna
2 ägg
1 tsk salt
smör till stekning
Citronkräm
1,5 dl crème fraiche
1 citron, rivet skal
1 krm salt
Till servering
80 g löjrom
2 salladslökar, finstrimlade
svartpeppar
Gör så här
- Blanda riven potatis med ägg och salt.
- Hetta upp lite smör i en stor stekpanna.
- Lägg i ca 4 msk potatisblandning per råraka i stekpannan. Tryck ut så att de blir tunna och frasiga i kanterna. Stek ljust bruna ca 3 min på var sida på medelvärme.
- Rör ihop crème fraiche och citronskal. Smaka av med salt.
- Servera rårakorna med citronkräm, löjrom och lite peppar. Dekorera med salladslök och gärna något fint grönt.
Mer på grapevine.se
Domaine Grand Veneur ”Les Champauvins”
Ekologiskt och smakrik "Baby Châteauneuf-du-Pape"