Rårakor med citronkräm och löjrom

Antal 
4 portioner/8 stycken
Krispigt, salt och lyxigt – en perfekt rätt till ett glas mousserande som till exempel Beaumont champagne.
Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser
6 potatisar, fasta, skalade och grovrivna
2 ägg
1 tsk salt
smör till stekning
 
Citronkräm
1,5 dl crème fraiche
1 citron, rivet skal
1 krm salt
 
Till servering
80 g löjrom
2 salladslökar, finstrimlade
svartpeppar
Gör så här
  1. Blanda riven potatis med ägg och salt.
  2. Hetta upp lite smör i en stor stekpanna.
  3. Lägg i ca 4 msk potatisblandning per råraka i stekpannan. Tryck ut så att de blir tunna och frasiga i kanterna. Stek ljust bruna ca 3 min på var sida på medelvärme.
  4. Rör ihop crème fraiche och citronskal. Smaka av med salt.
  5. Servera rårakorna med citronkräm, löjrom och lite peppar. Dekorera med salladslök och gärna något fint grönt.

Mer på grapevine.se

Extra glöd med Angostura

Ta grillningen till en ny nivå med ett rökigt kryddsmör eller med en marinad gjort på honung, soja och den aromatiska Angostura Bitter.
Ny

Tommasi Le Fornaci Lugana DOC

Lanseras 1 april 2020!

Blueberry Pancakes

Supersmarriga amerikanska brunchpannkakor.