Rårakor med citronkräm och löjrom

Antal 
4 portioner/8 stycken
Krispigt, salt och lyxigt – en perfekt rätt till ett glas mousserande som till exempel Beaumont champagne.
Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser
6 potatisar, fasta, skalade och grovrivna
2 ägg
1 tsk salt
smör till stekning
 
Citronkräm
1,5 dl crème fraiche
1 citron, rivet skal
1 krm salt
 
Till servering
80 g löjrom
2 salladslökar, finstrimlade
svartpeppar
Gör så här
  1. Blanda riven potatis med ägg och salt.
  2. Hetta upp lite smör i en stor stekpanna.
  3. Lägg i ca 4 msk potatisblandning per råraka i stekpannan. Tryck ut så att de blir tunna och frasiga i kanterna. Stek ljust bruna ca 3 min på var sida på medelvärme.
  4. Rör ihop crème fraiche och citronskal. Smaka av med salt.
  5. Servera rårakorna med citronkräm, löjrom och lite peppar. Dekorera med salladslök och gärna något fint grönt.

Mer på grapevine.se

Kan man dricka rött vin till fisk?

Ja, tro det eller ej, det går faktiskt alldeles utmärkt att dricka rött vin till fisk! Detta är säkert en mycket trevlig överraskning för er som hellre föredrar rött vin i allmänhet framför vitt vin. Men vad skall man tänka på när man väljer ett rött alternativ till just fisk? Jo, vinet skall vara

Domaine Grand Veneur ”Les Champauvins”

Ekologiskt och smakrik "Baby Châteauneuf-du-Pape"

Höstgryta med kyckling, äpple och Dijon

Härligt höstig gryta med smak av Dijon. Ta hand om trädgårdens äpplen i höstens grytor! Snabbköpets går också bra om du inte har ett eget träd. ​