Rårakor med citronkräm och löjrom

Antal 
4 portioner/8 stycken
Krispigt, salt och lyxigt – en perfekt rätt till ett glas mousserande som till exempel Beaumont champagne.
Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser
6 potatisar, fasta, skalade och grovrivna
2 ägg
1 tsk salt
smör till stekning
 
Citronkräm
1,5 dl crème fraiche
1 citron, rivet skal
1 krm salt
 
Till servering
80 g löjrom
2 salladslökar, finstrimlade
svartpeppar
Gör så här
  1. Blanda riven potatis med ägg och salt.
  2. Hetta upp lite smör i en stor stekpanna.
  3. Lägg i ca 4 msk potatisblandning per råraka i stekpannan. Tryck ut så att de blir tunna och frasiga i kanterna. Stek ljust bruna ca 3 min på var sida på medelvärme.
  4. Rör ihop crème fraiche och citronskal. Smaka av med salt.
  5. Servera rårakorna med citronkräm, löjrom och lite peppar. Dekorera med salladslök och gärna något fint grönt.

Mer på grapevine.se

Färskt vårnummer ute nu!

Nu är 2016 års första nummer här av vårt magasin Grapevine.se. I detta nummer bjuds du bland annat på fräscha gröna vårrecept, ett resereportage om fantastiska vackra Verona, en intervju med Linus Larsson; vinnare av hela Sverige bakar. Han bjuder även på härliga bakverk-recept. Detta och mycket

Berton Vineyards The Bonsai

Ett fylligt och fruktigt vin med välintegrerade fattoner och mjuka tanniner

Friterade räkbollar serverade med koriander och het sesamdipp

Frasiga räkbollar med sesamdipp är ett trevligt tilltugg till fördrinken.