Ravioli med salviasmör och sidfläsk

Tid 
20 Minuter
Antal 
4 personer

Lika enkelt som gott. Perfekt till ett glas rött.

Recept: Mia Gahne Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

140 g pancetta, sidfläsk eller bacon
50 g smör
1 näve färsk salvia
2 paket färsk ravioli,
gärna med svampfyllning
färsk parmesan
nymalen svartpeppar

Gör så här

1. Strimla och stek fläsket tills det får färg. Ta upp och lägg åt sidan. Spara stekfettet.

2. Smält smöret i stekfettet och lägg i hela salviablad. Låt dem puttra med en stund. Håll varmt.

3. Koka ravioli enligt instruktionerna på förpackningen och låt rinna av. Häll smöret över raviolin och strö över fläsket.

4. Hyvla över parmesan och peppra. Servera genast.

Mer på grapevine.se

Drinkar med Tom of Finland!

Flaskan är tuff och kaxig, men innehållet är mjukt och lent. Vi pratar förstås om Tom of Finland Vodka – vår ekologiska vodka med utmärkta blandegenskaper. Här bjuder vi på fyra fräscha drinkar baserade på vodkan som togs fram som en hyllning till konstnären Touko Valio Laaksonen (1920-1991).

GIOL Prosecco Collio Organic Brut

Ekologisk prosecco från Italien! Lanseras 23/10 på beställningssortimentet!

Pot au feu på kyckling

En äkta pot au feu är ett riktigt långkok som står och puttrar länge, här gör vi en betydligt snabbare variant.