Ravioli med salviasmör och sidfläsk

Tid 
20 Minuter
Antal 
4 personer

Lika enkelt som gott. Perfekt till ett glas rött.

Recept: Mia Gahne Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

140 g pancetta, sidfläsk eller bacon
50 g smör
1 näve färsk salvia
2 paket färsk ravioli,
gärna med svampfyllning
färsk parmesan
nymalen svartpeppar

Gör så här

1. Strimla och stek fläsket tills det får färg. Ta upp och lägg åt sidan. Spara stekfettet.

2. Smält smöret i stekfettet och lägg i hela salviablad. Låt dem puttra med en stund. Håll varmt.

3. Koka ravioli enligt instruktionerna på förpackningen och låt rinna av. Häll smöret över raviolin och strö över fläsket.

4. Hyvla över parmesan och peppra. Servera genast.

Mer på grapevine.se

Veckans vintips: laxrosa lyx till Alla hjärtans dag

Alla Hjärtans Dag närmar sig, den 14/2, varför inte överraska din kärlek med lyxig laxrosa champagne? Champagneproducenten Beaumont des Crayères från Épernay levererar nu även högklassiga rosa bubblor; Beaumont des Crayères Grand Rosé . 14 mil nordöst om kärlekens stad Paris produceras denna

Tommasi Fiorato Recioto della Valpolicella

Rött, sött och gott till ost samt dessert!

Klassisk crème brûlée

Klassisk krämig brûlée med knäckigt täcke är den perfekta avslutningen på en god middag. Dessutom är det en praktisk dessert där mycket kan förberedas.