Ravioli med salviasmör och sidfläsk

Tid 
20 Minuter
Antal 
4 personer

Lika enkelt som gott. Perfekt till ett glas rött.

Recept: Mia Gahne Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

140 g pancetta, sidfläsk eller bacon
50 g smör
1 näve färsk salvia
2 paket färsk ravioli,
gärna med svampfyllning
färsk parmesan
nymalen svartpeppar

Gör så här

1. Strimla och stek fläsket tills det får färg. Ta upp och lägg åt sidan. Spara stekfettet.

2. Smält smöret i stekfettet och lägg i hela salviablad. Låt dem puttra med en stund. Håll varmt.

3. Koka ravioli enligt instruktionerna på förpackningen och låt rinna av. Häll smöret över raviolin och strö över fläsket.

4. Hyvla över parmesan och peppra. Servera genast.

Mer på grapevine.se

Lakrits och vin, javisst!

Från början var hon inget lakritsfreak. Men när Elisabeth Johansson smakade på lakritsgranulat första gången var hon såld. 13 år senare är hon något av en expert på den svarta roten och har fått smeknamnet Lakritsdrottningen. Text: Jessica Johansson Foto: Helén Pe Elisabeth Johansson Gör: Kock,

Tommasi Poggio al Tufo Rompicollo

Intensivt rubinröda Rompicollo, med välbalanserad smak fick fina recensioner i det internationella vinmagasinet Wine Spectator