Ravioli med salviasmör och sidfläsk

Tid 
20 Minuter
Antal 
4 personer

Lika enkelt som gott. Perfekt till ett glas rött.

Recept: Mia Gahne Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

140 g pancetta, sidfläsk eller bacon
50 g smör
1 näve färsk salvia
2 paket färsk ravioli,
gärna med svampfyllning
färsk parmesan
nymalen svartpeppar

Gör så här

1. Strimla och stek fläsket tills det får färg. Ta upp och lägg åt sidan. Spara stekfettet.

2. Smält smöret i stekfettet och lägg i hela salviablad. Låt dem puttra med en stund. Håll varmt.

3. Koka ravioli enligt instruktionerna på förpackningen och låt rinna av. Häll smöret över raviolin och strö över fläsket.

4. Hyvla över parmesan och peppra. Servera genast.

Mer på grapevine.se

Tacofiesta

Vänner på middag eller festligt fredagsmys? Bjud på tacofiesta – en kväll med stil och hetta! Låt gästerna njuta av hemlagad het texmex, halvtorrt vitt vin eller varför inte en kall öl och miniflaskor med premiumtequila? Tacos är fredagsmat när den är som bäst. Det är mycket gott, festligt och

Tommasi Valpolicella Bib 3 L

Ett fruktigt vin med smak av körsbär och aningen fat

Ostfylld ravioli med parma och salviasmör

Lättlagad pastarätt med mycket smak.