Risotto med grönsaker

Tid 
40 Minuter
Antal 
4 personer

En italiensk delikatess som är snabb och enkel att tillaga.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

avorioris
parmesanost
olivolja
1-2 vitlöksklyftor, pressade
1 fänkål
2 paprikor, gärna både gul och röd
1 gul lök
basilika
pinjenötter

Tips 

Se till att ha kvar lite kärna i riset så att risotton inte blir grötig. När risotton kokat klart, lägg i en smörklick och blanka av risotton så att den blir extra god.

Gör så här

1. Förbered avorioriset enligt grundrecept på förpackningen.

2. Skölj och grovhacka fänkål, paprika och lök. Stek grönsakerna i olivolja så att de blir mjuka.

3. Blanda ner grönsakerna i den färdiga risotton. Riv över rikligt med parmesan och garnera med basilika och pinjenötter.

Mer på grapevine.se

Finsk flora på flaska

Råg är en högt älskad råvara i Finland. Det är också den viktigaste ingrediensen i Napue Gin, som produceras i Isokyrö, i finska Österbotten. Med hjälp av midnattssol, finska bär och örter har det lilla rågbaserade destilleriet tagit spritvärlden med storm. Fem nakna män springer ystert genom ett

Napue Berry Punsch

Fira Finland med en god och läskande drink på nordisk gin och svenska bär!