Risotto med grönsaker

Tid 
40 Minuter
Antal 
4 personer

En italiensk delikatess som är snabb och enkel att tillaga.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

avorioris
parmesanost
olivolja
1-2 vitlöksklyftor, pressade
1 fänkål
2 paprikor, gärna både gul och röd
1 gul lök
basilika
pinjenötter

Tips 

Se till att ha kvar lite kärna i riset så att risotton inte blir grötig. När risotton kokat klart, lägg i en smörklick och blanka av risotton så att den blir extra god.

Gör så här

1. Förbered avorioriset enligt grundrecept på förpackningen.

2. Skölj och grovhacka fänkål, paprika och lök. Stek grönsakerna i olivolja så att de blir mjuka.

3. Blanda ner grönsakerna i den färdiga risotton. Riv över rikligt med parmesan och garnera med basilika och pinjenötter.

Mer på grapevine.se

Varför lufta vin?

Malin Rhodin är en av Grapevines sommelierer. Ett av hennes experttips är att lufta vinet för att få fram den ultimata smaken. Alla viner vinn er på luftning, även boxviner och vita viner. Äldre viner ska dock dekanteras istället för att luftas. Vad händer när man luftar vin? – När det tillförs

Chablis l'Eglantière

Ett torrt, friskt och fruktigt vin med ren, fräsch frukt och lång, elegant eftersmak.

Grillad hummer med rouille och surdegsbröd

Skaldjur på träkolsgrillen är en perfekt start på en sommarkväll. Den här lyxiga varianten är signerad Erik Hammar som vann Sveriges mästerkock 2018.