Risotto med grönsaker

Tid 
40 Minuter
Antal 
4 personer

En italiensk delikatess som är snabb och enkel att tillaga.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

avorioris
parmesanost
olivolja
1-2 vitlöksklyftor, pressade
1 fänkål
2 paprikor, gärna både gul och röd
1 gul lök
basilika
pinjenötter

Tips 

Se till att ha kvar lite kärna i riset så att risotton inte blir grötig. När risotton kokat klart, lägg i en smörklick och blanka av risotton så att den blir extra god.

Gör så här

1. Förbered avorioriset enligt grundrecept på förpackningen.

2. Skölj och grovhacka fänkål, paprika och lök. Stek grönsakerna i olivolja så att de blir mjuka.

3. Blanda ner grönsakerna i den färdiga risotton. Riv över rikligt med parmesan och garnera med basilika och pinjenötter.

Mer på grapevine.se

Cooking Distilled 1

De kryddar med sprit! Visste du att barskåpet kan tillföra nya smaker i maten och lyfta dina rätter till en ny nivå? Bakom projektet Cooking Distilled och framför kameran står kocken Ludvig Brydolf och regissören Niklas Gunnarsson som delar passionen för mat. Ludvig och Niklas fann varandra när de

Kyrö Juuri Rye

En "new make" gjord 100% råg!

Vietnamesiska rispapperrullar med räkor och många fräscha örter

Det nya fredagsmyset! Enkelt, fräscht och gott!