Risotto med grönsaker

Tid 
40 Minuter
Antal 
4 personer

En italiensk delikatess som är snabb och enkel att tillaga.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

avorioris
parmesanost
olivolja
1-2 vitlöksklyftor, pressade
1 fänkål
2 paprikor, gärna både gul och röd
1 gul lök
basilika
pinjenötter

Tips 

Se till att ha kvar lite kärna i riset så att risotton inte blir grötig. När risotton kokat klart, lägg i en smörklick och blanka av risotton så att den blir extra god.

Gör så här

1. Förbered avorioriset enligt grundrecept på förpackningen.

2. Skölj och grovhacka fänkål, paprika och lök. Stek grönsakerna i olivolja så att de blir mjuka.

3. Blanda ner grönsakerna i den färdiga risotton. Riv över rikligt med parmesan och garnera med basilika och pinjenötter.

Mer på grapevine.se

Förgyll med bubbel

Mousserande vin är en solklar stämningshöjare, så varför inte börja festen med bubbel? Här tipsar vi om några favoriter för olika smaker och plånböcker. Vi bjuder också på tre fina smårätter – budget, mellan och lyx, som trivs i bubblande sällskap. Mousserande vin görs i många stilar och länder,

Tommasi Graticcio Appassionato

Tommasi Graticcio Appassionato är ett intensivt, fruktigt, aningen kryddigt och smakrikt vin med lång härlig eftersmak

Angostura five spice rum ribs

Härliga ribs smaksatta med Ludvig Brydolf's egenkomponerade five spice kryddning. En rätt med karibiska influenser.