Rödvinsrisotto med rucola

Tid 
45 Minuter
Antal 
4 personer

Krämig risotto som får sin smak av rött vin som därför även är den perfekta drycken till denna rätt.

Recept: Mia Gahne Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

2 schalottenlökar
4 msk smör
olivolja
4 dl risottoris, t. ex. carnaroli eller avorio
2 dl rött vin
ca 1 1/4 l varm grönsaksbuljong
2 dl färskriven parmesan
salt
nymalen svartpeppar
50 g rucola

Tips 

Skiva upp och tillsätt en god kryddig korv för ett ännu lite matigare alternativ.

Gör så här

1. Skala och finhacka schalottenlöken. Mjukfräs i hälften av smöret och lite olivolja. Tillsätt riset och låt det bli glansigt.

2. Slå på vin och låt koka in under omrörning. Sänk värmen och tillsätt sedan en kopp buljong i taget under ständig omrörning. Fortsätt tills buljongen tagit slut och riset är mjukt men fortfarande har en kärna. Risotton ska vara krämig och lite rinnande.

3. Rör ner parmesan och resten av smöret. Salta och peppra. Rör om kraftigt.

Servera genast med extra parmesan och rucolablad på toppen.

Mer på grapevine.se

Krydda köttfärs med sprit?

Hej, jag har kikat på filmerna med Ludvig Brydolf på grapevine.se och sett hur han kryddar mat med sprit. Det är ett intressant grepp tycker jag. Nu funderar jag på hur jag kan sätta guldkant på vardagsmaten. Går det till exempel att krydda en helt vanlig spaghetti och köttfärssås med sprit, och i

Terroir Riesling Kalkstein

Frisk riesling från Pfalz!

Frutti di mare in umido

En matig skaldjursgryta med syditalienska toner som passar utmärkt att servera med ett gott bröd och ett glas elegant vitt vin.