Rosmaringrillat lammrack med fänkål

Antal 
4 personer
Ugn 
150°

Kombinationen lamm, rosmarin, vitlök och fänkål ger en riktigt italiensk smakupplevelse.

Recept: Mia Gahne Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

3 msk färsk rosmarin + lite extra
5 vitlöksklyftor
nymalen svartpeppar
flingsalt
olivolja
800 g lammrack med
fettkappan kvar
2 fänkålshuvuden

Tips 

Servera gärna en god rosmarinskryddad sky till köttet.

Gör så här

1. Mortla rosmarin, vitlök, peppar och flingsalt med lite olivolja. Gnid in köttbiten med blandningen.

2. Skåra kappan och stick in några rosmarinkvistar i snitten.

3. Dela fänkålen i kvartar och pensla med olivolja.

4. Grilla tills allt fått fin färg, men köttet ska fortfarande vara rosa inuti, innertemperaturen bör vara 60 grader. Du kan också bryna kött och fänkål i en stekpanna och steka klart i 150 grader i ugnen.

5. Låt köttet vila en stund. Servera sedan med fänkålen.

Mer på grapevine.se

Att tillaga kött

Blodröd eller helt genomstekt? Hur du än vill ha ditt kött är innertemperaturen A och O för ett bra resultat. Eftersom en köttbit kan se ut på många olika sätt är det bäst att använda en termometer för att avgöra när köttet är klart. På bilden här ovan kan du se innertemperaturen för entrecôte och

Merwida Shiraz

Ett smakrikt, kraftfullt och rättvisemärkt vin från Western Cape

Rotsellerikräm med kalixrom

Lyxigt gott med sälta och sötma i samma lilla sked. När smöret bryns får det en nötig härlig smak som blir pricken över i:et.