Rosmaringrillat lammrack med fänkål

Antal 
4 personer
Ugn 
150°

Kombinationen lamm, rosmarin, vitlök och fänkål ger en riktigt italiensk smakupplevelse.

Recept: Mia Gahne Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

3 msk färsk rosmarin + lite extra
5 vitlöksklyftor
nymalen svartpeppar
flingsalt
olivolja
800 g lammrack med
fettkappan kvar
2 fänkålshuvuden

Tips 

Servera gärna en god rosmarinskryddad sky till köttet.

Gör så här

1. Mortla rosmarin, vitlök, peppar och flingsalt med lite olivolja. Gnid in köttbiten med blandningen.

2. Skåra kappan och stick in några rosmarinkvistar i snitten.

3. Dela fänkålen i kvartar och pensla med olivolja.

4. Grilla tills allt fått fin färg, men köttet ska fortfarande vara rosa inuti, innertemperaturen bör vara 60 grader. Du kan också bryna kött och fänkål i en stekpanna och steka klart i 150 grader i ugnen.

5. Låt köttet vila en stund. Servera sedan med fänkålen.

Mer på grapevine.se

På besök i Alentejo

Med hjälp av en stor satsning på utrustning i toppklass, fokus på hållbarhet och en vision om att skapa viner i världsklass har João Portugal Ramos Vinhos satt Portugal på vinets världskarta.

Duorum Reserva

Fylligt vin med en välbalanserad syra och mjuka fina tanniner

Spenatsallad med yoghurt

Krämig frisk spenatröra som passar perfekt att servera till  grillade kötträtter. Receptet är hämtat ur persiska restaurangen Shahrzads kokbok Mammas persiska kök.