Rosmaringrillat lammrack med fänkål

Antal 
4 personer
Ugn 
150°

Kombinationen lamm, rosmarin, vitlök och fänkål ger en riktigt italiensk smakupplevelse.

Recept: Mia Gahne Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

3 msk färsk rosmarin + lite extra
5 vitlöksklyftor
nymalen svartpeppar
flingsalt
olivolja
800 g lammrack med
fettkappan kvar
2 fänkålshuvuden

Tips 

Servera gärna en god rosmarinskryddad sky till köttet.

Gör så här

1. Mortla rosmarin, vitlök, peppar och flingsalt med lite olivolja. Gnid in köttbiten med blandningen.

2. Skåra kappan och stick in några rosmarinkvistar i snitten.

3. Dela fänkålen i kvartar och pensla med olivolja.

4. Grilla tills allt fått fin färg, men köttet ska fortfarande vara rosa inuti, innertemperaturen bör vara 60 grader. Du kan också bryna kött och fänkål i en stekpanna och steka klart i 150 grader i ugnen.

5. Låt köttet vila en stund. Servera sedan med fänkålen.

Mer på grapevine.se

Nytt nummer ute nu- dags för grillat!

Vill du också göra som våra 55 000 matintresserade läsare och starta en gratis prenumeration? Du anmäler dig enkelt via länken här

Black Tower Fruity White

Halvtorrt kult-vin som passar perfekt till heta eller mycket smakrika rätter med sting! tacos, indiskt och Thai till exempel!

Auberginegryta

En fantastisk gryträtt på lamm, fullproppad med kryddiga smaker. Receptet är hämtat ur persiska restaurangen Shahrzads kokbok Mammas persiska kök.