Rotsellerikräm med kalixrom

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Lyxigt gott med sälta och sötma i samma lilla sked. När smöret bryns får det en nötig härlig smak som blir pricken över i:et. 

Recept: Liselotte Forslin Bild: Matilda Lindeblad
Utskrift
Ingredienser

300 g rotselleri
3–4 msk crème fraiche
1 tsk pressad citron
flingsalt och nymald svart-
peppar

Till serveringen 
2 msk crème fraiche
50 g kalixlöjrom
25 g smör, bryn

Gör så här
  1. Skala och skär sellerin i grova bitar och koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
  2. Häll av vattnet och mixa sellerin till en puré tillsammans med crème fraichen i matberedare.
  3. Smaka av med citron, salt och peppar. Låt krämen kallna och ställ den i kylen.
  4. Smält smöret i en kastrull på hög värme. Fortsätt värma smöret under vispning tills det får en gyllenbrun färg. Ta bort kastrullen från värmen. 
  5. Lägg upp rotsellerikrämen på 12 skedar och toppa med en liten klick crème fraiche, löjrom och några droppar brynt smör. 
  6. Dra ett par varv med pepparkvarnen och servera omedelbart.

Mer på grapevine.se

Expert på champagne

Maya Samuelsson är sommelier och expert på mousserande vin. Hon undervisar på familjeföretaget Vinkällan och tipsar om vin i TV4. Här berättar hon hur det hela började – att vin har funnits i hennes liv sedan barnsben. Maya var bara ett halvår gammal då hon besökte sin första vingård och redan i

GIOL Prosecco Collio Organic Brut

Ekologisk prosecco från Italien! Lanseras 23/10 på beställningssortimentet!

Underbar löjromsdipp till kräftorna

Äntligen skaldjursdax! Den här löjromsdippen blir en given favorit under kräftskivan, men passar även utmärkt till räkor och hummer. Tänk på att förvara skaldjuren kallt.