Rum Royale

Utskrift
Ingredienser

1 glas

30 ml Angostura 1919
35 ml rosévin- och halloncordial
80 ml Myth Sparkling
30 ml citronjuice
4 stänk Angostura Orange Bitters

Gör så här

Häll samtliga ingredienser utom bubbel i en shaker.
Skaka med rikligt med is tills kallt och sila upp i cocktailglas.
Toppa med bubbel och garnera med hallon.

ROSÉVIN- OCH HALLONCORDIAL
Räcker till 4-5 drinkar

Värm 240 ml vitt socker med 160 ml Black Tower rosé (eller annat överblivet rosévin), 10 mosade hallon,
zest från en citron och 1 stänk Angostura Orange Bitters i en kastrull och ta från värmen när sockret lösts.
Låt dra i 15 minuter. Sila av.

 

Mer på grapevine.se

Kokbokstips: "Smak, mat och vin – de bästa kombinationerna"

Nyligen lanserade frilanskocken och journalisten Peter Streijffert sin fjärde bok Smak: Mat och vin – de bästa kombinationerna. Med hjälp av sin unika smakskala guidar han läsarna till de bästa smakkombinationerna och bjuder på massor av vegetariska recept. Upptäck smakernas värld Vad avgör hur

Tommasi De BVRIS Amarone Riserva

En elegant premium-amarone i absoluta toppskiktet. Håller världsklass rakt igenom!

Lakritspraliner med Dulcey- choklad

För att göra pralinerna behöver du en pralinform i silikon. Har du ingen sådan kan du använda lakritstryffeln som en topping på till exempel en chokladkladdkaka.