Rum Royale

Utskrift
Ingredienser

1 glas

30 ml Angostura 1919
35 ml rosévin- och halloncordial
80 ml Myth Sparkling
30 ml citronjuice
4 stänk Angostura Orange Bitters

Gör så här

Häll samtliga ingredienser utom bubbel i en shaker.
Skaka med rikligt med is tills kallt och sila upp i cocktailglas.
Toppa med bubbel och garnera med hallon.

ROSÉVIN- OCH HALLONCORDIAL
Räcker till 4-5 drinkar

Värm 240 ml vitt socker med 160 ml Black Tower rosé (eller annat överblivet rosévin), 10 mosade hallon,
zest från en citron och 1 stänk Angostura Orange Bitters i en kastrull och ta från värmen när sockret lösts.
Låt dra i 15 minuter. Sila av.

 

Mer på grapevine.se

Vinnare av boken "52 soppor"

I sista numret av Grapevine.se ( Nr.4 2015) skrev vi om en tävling, där vi delade ut kokboken "52 soppor" av Ylva Bergqvist. Vinnarna med de bästa motiveringarna till varför man ville få denna kokbok är nu utsedda. Grattis säger vi till: Birger Söderqvist, Stockholm Mia Ullestad, Högsäter Hans

Tapas grillade musslor

Enkla små tilltug att servera före maten eller till tapasbuffén