Sallad med anka och apelsin

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer
Ugn 
225°

Anka á l'Orange är en delikatess för många, men kräver både tid och tålamod. Här kommer en lite enklare variant inspirerad av denna rätt. 

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

2 stora ankbröst ca 700 g

couscous
3 msk äppelcidervinäger
6 msk olivolja
1 pressad vitlök
1 fänkål, fint skivad
2 röda lökar
150 g rucolasallad
4 apelsiner (1 pressad och 3 skivade)
1 näve valnötter

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 °C.

2. Stek ankbrösten i stekpanna så att de får en fin yta. Skåra gärna ett rutmönster i fettet.

3. Tillaga couscous enligt anvisningen på förpackningen.

4. Tillaga ankan i ugn i ca 15 minuter. Innertemperaturen ska vara 70 °C.

5. Pressa en apelsin och blanda med äppelcidervinäger, olivolja och vitlök i en stor serveringsskål.

6. Skiva fänkål, lök och resterande tre apelsiner. Låt fänkål och lök dra i dressingen så blir de mjuka och saftiga. Vänd sedan ner rucola och couscous.

7. Skiva upp ankbrösten och lägg på salladen, toppa med valnötter

Mer på grapevine.se

Bjud på persisk middag!

Fira som om det vore persiskt nyår, med en fest för både öga och gom. I vår receptbank hittar du recept för sann tusen och en natt-middag. Recept kommer från restaurang Shahrzads härliga kokbok Mammas persiska kök.

Pasta med stark tomatsås

En klassisk pastarätt som är vanlig i Rom. Här har vi bytt ut bucatini, ihålig spaghetti, mot den trevliga breda pappardellepastan.