Sallad med anka och apelsin

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer
Ugn 
225°

Anka á l'Orange är en delikatess för många, men kräver både tid och tålamod. Här kommer en lite enklare variant inspirerad av denna rätt. 

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

2 stora ankbröst ca 700 g

couscous
3 msk äppelcidervinäger
6 msk olivolja
1 pressad vitlök
1 fänkål, fint skivad
2 röda lökar
150 g rucolasallad
4 apelsiner (1 pressad och 3 skivade)
1 näve valnötter

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 °C.

2. Stek ankbrösten i stekpanna så att de får en fin yta. Skåra gärna ett rutmönster i fettet.

3. Tillaga couscous enligt anvisningen på förpackningen.

4. Tillaga ankan i ugn i ca 15 minuter. Innertemperaturen ska vara 70 °C.

5. Pressa en apelsin och blanda med äppelcidervinäger, olivolja och vitlök i en stor serveringsskål.

6. Skiva fänkål, lök och resterande tre apelsiner. Låt fänkål och lök dra i dressingen så blir de mjuka och saftiga. Vänd sedan ner rucola och couscous.

7. Skiva upp ankbrösten och lägg på salladen, toppa med valnötter

Mer på grapevine.se

Pinotage- det röda guldet från Sydafrika

Pinotage odlas nästan bara i Sydafrika och är en korsning mellan de franska druvsorterna Cinsault och Pinot Noir, trots att de knappt har några likheter alls smakmässigt. Hur matchar man pinotage bäst med mat? Pinotage odlas nästan bara i Sydafrika och är en korsning mellan de franska druvsorterna

Duorum Late Bottled Vintage Port

från den gyllene Duorodalen

Honungsmarinerad lax med bönsallad

Nyttig lax med en somfoni av bönor får vilken gom som helst att glädjas.