Sallad med anka och apelsin

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer
Ugn 
225°

Anka á l'Orange är en delikatess för många, men kräver både tid och tålamod. Här kommer en lite enklare variant inspirerad av denna rätt. 

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

2 stora ankbröst ca 700 g

couscous
3 msk äppelcidervinäger
6 msk olivolja
1 pressad vitlök
1 fänkål, fint skivad
2 röda lökar
150 g rucolasallad
4 apelsiner (1 pressad och 3 skivade)
1 näve valnötter

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 °C.

2. Stek ankbrösten i stekpanna så att de får en fin yta. Skåra gärna ett rutmönster i fettet.

3. Tillaga couscous enligt anvisningen på förpackningen.

4. Tillaga ankan i ugn i ca 15 minuter. Innertemperaturen ska vara 70 °C.

5. Pressa en apelsin och blanda med äppelcidervinäger, olivolja och vitlök i en stor serveringsskål.

6. Skiva fänkål, lök och resterande tre apelsiner. Låt fänkål och lök dra i dressingen så blir de mjuka och saftiga. Vänd sedan ner rucola och couscous.

7. Skiva upp ankbrösten och lägg på salladen, toppa med valnötter

Mer på grapevine.se

Angostura® Global Cocktail Challenge

Angostura samlar ihop världens bästa mixologer för att tävla i Trinidad & Tobago! I Port-of-Spain Trinidiad söndagen den 7 februari 2016, kommer världens främsta bartenders att tävla om 10 000 amerikanska dollar och den prestigfulla titel och jobbet som Angostura® Global Brand Ambassador. Det

Grönsakshandlarens pizza

Vegetarisk pizza där grönsakerna ger smak i stället för den vanliga tomatsåsen. Färdiga pizzabottnar är en smidig lösning.