Sallad med broccoli västerbottenost och katrinplommonvinägrett

Ett trevligt grönt inslag på menyn med en fin balans mellan sötman från katrinplommonen och ostens sälta. 

Recept: Mattias Larsson Bild: Jakob Fridholm
Utskrift
Ingredienser

2 broccolibuketter à ca 300 g
100 g västerbottenost
Flingsalt

Katrinplommonvinägrett:​

80 g katrinplommon
½ dl olivolja
½ dl balsamvinäger

Gör så här

1. Plocka små buketter av broccolin.

2. Finstrimla katrinplommonen och blanda med olja och vinäger.

3. Lägg ut broccolin på ett fat och ringla över katrinplommonvinägretten. Strö till sist över flingsalt och hyvla över osten. 

Mer på grapevine.se

Karibiska bönor

Duane Dove är född på Tobago, men har bott i Stockholm i över 25 år. Han är något så udda som kakaoodlare, men är också chokladtillverkare, rom-expert, sommelier, författare, affärsinnehavare och f.d. krögare. Duane kommer från en multikulturell familj med rötter som förgrenar sig över Europa,

Arc-en-Ciel Rosé Mousseux

Fräscht och smakrikt ekologiskt alkoholfritt alternativ

Grillad pilgrimsmussla ”Ninon”, champagne, sjökorall och krasse

Förrätt signerad Bistro Berns i Stockholm. En klassisk förrätt där soppan kan förberedas, men pilgrimsmusslorna blir godast om de grillas precis innan servering.