Sallad med brysselkål, mandel och honung

Tid 
20 Minuter
Antal 
4

Honungsrostade färska små brysselkål slungade med skållade mandlar. 

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

500 g brysselkål 
1 dl mandlar 
0,5 dl olivolja 
2 msk honung
salt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela brysselkålen i mitten och lägg i ugnsfast form tillsammans med skållad mandel.

2. Ringla olja och honung över brysselkålen.

3. Rosta brysselkålen i ca 30 minuter.

4. Salta lite innan servering. Vill man variera sig kan man smula över getost.

Mer på grapevine.se

Finstämda fjällsmaker

Olarsgården har länge varit ett populärt tillhåll för både inhemska och tillresta gourmeter. Nyligen skedde ett ägarbyte då Jonas ”Jonas i Sälen” Persson, tog över med övertygelsen att fortsätta sätta Sälenfjällen på den gastronomiska kartan. Olarsgården är något av ett måste för den som besöker

Tommasi Amarone Classico

Ett fylligt rött vin med stor doft och smak, serveras till smakrika rätter eller till hårdostar.

Hjortfilé med rökig rostad pumpa & honungsglaserade svartrötter

Hjort är ett gott och fint kött, men du kan också använda filé av annat vilt eller nöt till denna eleganta rätt med smakrika moderna tillbehör.