Sallad med brysselkål, mandel och honung

Tid 
20 Minuter
Antal 
4

Honungsrostade färska små brysselkål slungade med skållade mandlar. 

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

500 g brysselkål 
1 dl mandlar 
0,5 dl olivolja 
2 msk honung
salt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela brysselkålen i mitten och lägg i ugnsfast form tillsammans med skållad mandel.

2. Ringla olja och honung över brysselkålen.

3. Rosta brysselkålen i ca 30 minuter.

4. Salta lite innan servering. Vill man variera sig kan man smula över getost.

Mer på grapevine.se

Skördefest

September är skördetid. Botanisera bland frukt, grönsaker och rotfrukter. laga mat på stora fat och bjud på skördefest. här får du tipsen som gör att gästerna stannar länge. När gästerna är många är det smart att bjuda på buffé och varför inte låta gästerna bidra? Knytkalas är både opretentiöst och

Tommasi Grappa Amarone della Valpolicella Ca' Florian

Fyllig och smakrik Grappa från Tommasi's mest prestigefulla Amarone "Ca Florian".

Citronrisotto med halstrade pilgrimsmusslor

Underbart god och elegant rätt. Oavsett om du väljer att servera den som lättare varmrätt eller i mindre portion som förrätt så är det självklara sällskapet ett glas Beaumont Champagne.