Sallad med grillade grönsaker och salsa verde

Antal 
4 portioner

Så vackert, fräscht gott! Servera på sommarbuffén eller som tillbehör till exempelvis grillad fisk.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Taggar 
Utskrift
Ingredienser

4 portioner
250 g små späda morötter
250 g sparris
2 små hjärtsallatshuvuden
1 knippe rädisor
4 ägg (kan uteslutas)

Salsa verde
1 kruka basilika, blad och stjälkar
25 g färsk rucola, ca 1 näve
1 kruka bladpersilja, blad och stjälkar
1 kruka mynta, blad och stjälkar
1 vitlöksklyfta
2 dl olivolja
1 ekologisk lime
1 msk honung
1/2 msk dijonsenap
1 msk kapris
2 krm flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här
  1. Börja med salsa verde. Mixa basilika, rucola, persilja, mynta och vitlök med olivoljan.
  2. Tvätta limen och finriv skalet.
  3. Tillsätt rivet skal av lime, smaka av med honung och dijonsenap.
  4. Tillsätt kaprisen och smaka av med salt och peppar. Låt stå i rumstemperatur medan du gör resten.
  5. Tvätta morötterna (späda behöver inte skalas) och förväll dem 3–4 min i lättsaltat vatten.
  6. Skär bort och släng den nedersta torra delen på sparrisen.
  7. Dela hjärtsallaten i halvor eller kvartar på längden.
  8. Skölj och klipp bort blasten från rädisorna. Är blasten fin kan du skölja och spara den till dekoration.
  9. Pensla grönsakerna med olja runtom.
  10. Grilla alla grönsaker försiktigt så de blir mjuka och får fin färg. Använd gärna en grillkorg. Salta och peppra väl. Det kan ta lite olika tid för grönsakerna att grillas, men tar oftast bara några min.
  11. Lägg alla grillade grönsaker i en skål och vänd i några matskedar av salsa verde. Spara resten och servera i en skål bredvid.
  12. Lägg upp salladen och salta och peppra efter smak.

Mer på grapevine.se

Danilo Restaurang Bar & Café i Göteborg

Danilo restaurang, bar och café. Ett namn att lägga på minnet och ett koncept som är svårt att glömma efter att man satt sin fot innanför restaurangens väggar. Sedan starten år 2006, huserar verksamheten i filminspirerad miljö, i samma byggnad som Filmstaden Bergakungen i Göteborg. Det är därför

La Corne Blonde

En överjäst belgisk Pale Ale

Lammstek med rostade mandlar och färsk koriander

Lammstek med rostade mandlar och färsk koriander, serveras till röda smakrika viner.