Sallad med sashimilax

En god och nyttig sallad gjord på färsk salmalax, mango, babyspenat, ruccola, cashewnötter, koriander och avokado.

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

500 g salmalax
1 paket djupfrysta sojabönor
2 mogna avokado
100 g ruccola
100 g babyspenat
1 kruka koriander
1 dl cashewnötter
1-2 mango

1 msk  färsk ingefära
1 st lime
2 tsk sesamolja
2 msk olivolja
2 tsk japansk soja

Gör så här

1. Skiva laxen tunt. Gör en marinad av ingefära, lime, sesamolja, olivolja, och japansk soja . Spara hälften av marinaden till dressing. Låt laxen dra i marinaden 15 minuter. 

2. Skala mangon och skär upp den i kuber. Skiva avokadon. Skär löken i tunna skivor och dela dessa på mitten.

3. Lägg upp ruccolan och spenat på ett stort fat.

4. Fördela avokado, mango, lök och sojaböner på salladsbädden.

5. Toppa med den marinerade laxen och strö över cashewnötter och koriander.

Mer på grapevine.se

Eldsjälen Johan Åkerberg

Han har rest mycket, är extremt nyfiken och har ätit det mesta – till och med levande bläckfisk. Vi träffade den modige och entusiastiske kocken Johan Åkerberg och pratade om sydkoreansk mat, bulgariska musslor och om den heta trenden att röka mat.

Lammracks med portugisisk migas

En festlig rätt med mört lamm smaksatt med vitlök, citron, chili och färska örter. Servera med migas – en traditionell portugisisk brödrätt och ett glas Vila Santa Reserva.