Sallad med sashimilax

En god och nyttig sallad gjord på färsk salmalax, mango, babyspenat, ruccola, cashewnötter, koriander och avokado.

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

500 g salmalax
1 paket djupfrysta sojabönor
2 mogna avokado
100 g ruccola
100 g babyspenat
1 kruka koriander
1 dl cashewnötter
1-2 mango

1 msk  färsk ingefära
1 st lime
2 tsk sesamolja
2 msk olivolja
2 tsk japansk soja

Gör så här

1. Skiva laxen tunt. Gör en marinad av ingefära, lime, sesamolja, olivolja, och japansk soja . Spara hälften av marinaden till dressing. Låt laxen dra i marinaden 15 minuter. 

2. Skala mangon och skär upp den i kuber. Skiva avokadon. Skär löken i tunna skivor och dela dessa på mitten.

3. Lägg upp ruccolan och spenat på ett stort fat.

4. Fördela avokado, mango, lök och sojaböner på salladsbädden.

5. Toppa med den marinerade laxen och strö över cashewnötter och koriander.

Mer på grapevine.se

Drinkar med Tom of Finland!

Flaskan är tuff och kaxig, men innehållet är mjukt och lent. Vi pratar förstås om Tom of Finland Vodka – vår ekologiska vodka med utmärkta blandegenskaper. Här bjuder vi på fyra fräscha drinkar baserade på vodkan som togs fram som en hyllning till konstnären Touko Valio Laaksonen (1920-1991).

BLOOM London Dry Gin

Den blommiga London Dry Ginen

Angostura five spice rum ribs

Härliga ribs smaksatta med Ludvig Brydolf's egenkomponerade five spice kryddning. En rätt med karibiska influenser.