Sallad med tre sorters betor, ruccola och parmesan

Tid 
15 Minuter
Antal 
4

En färgglad sallad gjord på rödbetor, gulbetor och polkabetor, ruccolasallad och riven parmesan. 

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

6 betor (rödbeta, gulbeta och polkabeta)
parmesanost
olivolja
vit balsamvinäger
1 näve ruccola

Gör så här

1. Skala betorna. Använd en mandolin eller annat redskap så att betorna blir riktigt tunt skivade. Blanda färgerna.

2. Riv över parmesan och toppa med ruccola.

3. Häll över olivolja och balsamvinäger. Salta och peppra efter smak.

Mer på grapevine.se

Skogsfynd

Äntligen är svampsäsongen här. Kantareller och Karljohan hör till sensommarens läckerheter. Vare sig du plockar din egen eller köper i butik lyfter svampen med rätt sorts vin. Svampplockare delar sällan med sig av sina svampställen. Är du nybörjare i svampskogen vill vi därför tipsa om att

Hine Antique Xo Premier Cru

Premium cognac skapad av Georges Hine 1920

Mandelpotatisblini

Naggande goda små blinis toppade med löjrom från Vänern, rödlök och citroncrème.