Sallad med tre sorters betor, ruccola och parmesan

Tid 
15 Minuter
Antal 
4

En färgglad sallad gjord på rödbetor, gulbetor och polkabetor, ruccolasallad och riven parmesan. 

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

6 betor (rödbeta, gulbeta och polkabeta)
parmesanost
olivolja
vit balsamvinäger
1 näve ruccola

Gör så här

1. Skala betorna. Använd en mandolin eller annat redskap så att betorna blir riktigt tunt skivade. Blanda färgerna.

2. Riv över parmesan och toppa med ruccola.

3. Häll över olivolja och balsamvinäger. Salta och peppra efter smak.

Mer på grapevine.se

Smakgeni

Mathias Dahlgren har alltid gått sin egen väg och han har ofta varit före sin tid. Något som har tagit honom till kockeliten. För drygt ett år sedan gjorde han om sin fine dining-restaurang till grönsakstempel. Vi frågade varför han bytte spår? Mathias Dahlgren är Sveriges genom tiderna mest

Lyngrove Platinum Pinotage

Flerfaldigt prisad Pinotage i världsklass!

Blomkålsris med fräst shiitake och spenat

Den här salladen ,med asiatiska smaker, går riktigt snabbt att blanda ihop eftersom den involverar väldigt lite tillagning. Receptet är hämtat ur Therese Elgquists kokbok "The new green salad" (Bonnier Fakta).