Salsiccia med mustig tomatsås

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Rustik och mustig rätt med italiensk salsiccia.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

600 gr färsk salsiccia

Tomatsås
1 hackad gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
4-500 gr krossade tomater
1 dl rött vin
lagerblad
salt och peppar

Gör så här

1. Gör små snitt i korven innan du steker eller grillar den, så spricker den inte så lätt.

2. Fräs chili, lök och vitlök i olivoljan så att de blir mjuka i stekpannan. Häll över de finkrossade tomaterna, rödvinet och lägg i lagerbladet. Låt såsen puttra i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3. Lägg i korven i pannan och ös lite sås över. Servera med en sallad eller ugnsbakad klyftpotatis

Mer på grapevine.se

Trendspan: app-titligt

Allt mer sköts med mobilen. Restaurangen Pinchos har tagit fasta på utvecklingen och låter sina gäster boka bord, beställa och betala genom en app. När maten är färdig får gästen ett meddelande i mobilen och maten hämtas i en lucka. Rätterna på Pinchos är från världens alla kök och serveras i

Lyngrove Pinotage

Sydafrikas röda guld

Lammfärsbiffar med fetaostcrème och ugnsrostad potatis

Lammfärs och fetaost är typiska medelhavssmaker. Biffarna är enkla att göra men supergoda.