Salsiccia med mustig tomatsås

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Rustik och mustig rätt med italiensk salsiccia.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

600 gr färsk salsiccia

Tomatsås
1 hackad gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
4-500 gr krossade tomater
1 dl rött vin
lagerblad
salt och peppar

Gör så här

1. Gör små snitt i korven innan du steker eller grillar den, så spricker den inte så lätt.

2. Fräs chili, lök och vitlök i olivoljan så att de blir mjuka i stekpannan. Häll över de finkrossade tomaterna, rödvinet och lägg i lagerbladet. Låt såsen puttra i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3. Lägg i korven i pannan och ös lite sås över. Servera med en sallad eller ugnsbakad klyftpotatis

Mer på grapevine.se

Vin till rökt lax?

Hej sommeliern! Jag har precis inhandlat en röklåda till sommarens alla middagar i trädgården. Premiärrätten kommer att bli varmrökt lax med pressad potatis och en kall romsås. Men nu kommer frågan till er; vad bör jag välja för vin till rök lax? Ulf Karlsson, Helsingborg. Svar: Lax är en tacksam

Smördegsklädda rominkokta päron

En underbar dessert där de romdoftande och saftiga päronen har gräddats i ett sprött smördegsskal. Efterrätten kan även göras med äpple.