Salsiccia med mustig tomatsås

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Rustik och mustig rätt med italiensk salsiccia.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

600 gr färsk salsiccia

Tomatsås
1 hackad gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
4-500 gr krossade tomater
1 dl rött vin
lagerblad
salt och peppar

Gör så här

1. Gör små snitt i korven innan du steker eller grillar den, så spricker den inte så lätt.

2. Fräs chili, lök och vitlök i olivoljan så att de blir mjuka i stekpannan. Häll över de finkrossade tomaterna, rödvinet och lägg i lagerbladet. Låt såsen puttra i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3. Lägg i korven i pannan och ös lite sås över. Servera med en sallad eller ugnsbakad klyftpotatis

Mer på grapevine.se

Att tillverka vin

När man gör vin behöver man först och främst vindruvor av arten Vitis vinifera, vilken står för 99% av världens vinproduktion. Vindruvor som vi köper i affären är av en annan art och duger inte till vinproduktion. Till en butelj vin krävs cirka 1 kg druvor. Alkoholjäsning Innan jäsningen kan starta
Ny

Ramos Elegant White

Fräscht, torrt vitt vin från Portugals mest främsta vinmakare João Portugal Ramos

Krämig kyckling med tre sorters peppar

En riktigt läcker kycklingrätt som får extra piff av peppar av olika slag.