Salviakyckling med citrustoner

Tid 
1 Timma
Antal 
4 personer
Ugn 
200°

Räddaren i nöden kanske man kan kalla denna fina salviakyckling? Salvia kommer från latinets salvare, som betyder "rädda", eller "frälsa". Salvians urgamla användningsområde har varit som medicinalväxt, men idag frossar vi i salvia för den fantastiska smakens skull.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 kyckling (gärna ekologisk)

10 salviablad
1 citron (gärna ekologisk)
1 dl matlagningsgrädde
salt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 °C. Använd gärna en ugnsfast form med kant.

2. Börja med att försöka pilla in salviabladen under skinnet på kycklingen. Försök att fördela runt kycklingen. Skala citronen och stoppa in den inuti kycklingen.

3. Skär 2 skivor smör som läggs ovanpå kycklingen, använd gärna en osthyvel. Salta lite på toppen.

4. Sätt in kycklingen i ugnen i ca 45 minuter till 1 timme.

5. När kycklingen är klar ska citronen som ligger inuti kycklingen tas ur. Häll över skyn i en kastrull och pressa ur saften ur citronen.

6. Tillsätt matlagningsgrädde. Servera gärna med en krämig risotto.

Mer på grapevine.se

Angostura® Global Cocktail Challenge

Angostura samlar ihop världens bästa mixologer för att tävla i Trinidad & Tobago! I Port-of-Spain Trinidiad söndagen den 7 februari 2016, kommer världens främsta bartenders att tävla om 10 000 amerikanska dollar och den prestigfulla titel och jobbet som Angostura® Global Brand Ambassador. Det

Chèvre- och olivfylld lammstek

Lammstek är en festlig rätt som med olika kryddningar och fyllningar förvandlas till en smakfest.