Seg och ljuvlig chokladkaka

Tid 
40 Minuter
Antal 
6 personer
Ugn 
175°

Kladdig chokladkaka med söt och seg Dumlekola, succé på vilket fikabord som helst!

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

150 gr smör
150 gr mörk choklad
3 ägg
3 dl råsocker
2 dl vetemjöl
200 gr philadelphiaost
100 gr Dumlekola
1 dl frysta hallon
1 tsk flingsalt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 °C.

2. Smält smöret. Bryt ner chokladen i mindre bitar och låt smälta tillsammans med smöret.

3. Vispa ägg och socker i en skål. Blanda ner smör och chokladblandningen i samma skål. Tillsätt vetemjölet. Vispa ihop till en jämn smet. Rör försiktigt i philadelphiaosten och hallonen. Häll över i en smord form med löstagbar kant. Fördela Dumlekolorna jämt i smeten.

4. Grädda i ugnen i ca 25 minuter. Kakan ska kännas kladdig när man tar ut den.

5. Strö lite flingsalt och några hallon på toppen innan servering. Den är god att äta både varm och kall.

Mer på grapevine.se

Vårmiddag med nordiska smaker

När det drar ihop sig till påsk och andra vårliga högtider brukar vi duka fram sill. Överraska med en ny variant – matjessillsallad med snaps i form av fatlagrad finsk gin. Bjud sedan på lamm, primörer och ett kryddigt rött vin.

Sallad med tre sorters betor, ruccola och parmesan

En färgglad sallad gjord på rödbetor, gulbetor och polkabetor, ruccolasallad och riven parmesan.