Seg och ljuvlig chokladkaka

Tid 
40 Minuter
Antal 
6 personer
Ugn 
175°

Kladdig chokladkaka med söt och seg Dumlekola, succé på vilket fikabord som helst!

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

150 gr smör
150 gr mörk choklad
3 ägg
3 dl råsocker
2 dl vetemjöl
200 gr philadelphiaost
100 gr Dumlekola
1 dl frysta hallon
1 tsk flingsalt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 °C.

2. Smält smöret. Bryt ner chokladen i mindre bitar och låt smälta tillsammans med smöret.

3. Vispa ägg och socker i en skål. Blanda ner smör och chokladblandningen i samma skål. Tillsätt vetemjölet. Vispa ihop till en jämn smet. Rör försiktigt i philadelphiaosten och hallonen. Häll över i en smord form med löstagbar kant. Fördela Dumlekolorna jämt i smeten.

4. Grädda i ugnen i ca 25 minuter. Kakan ska kännas kladdig när man tar ut den.

5. Strö lite flingsalt och några hallon på toppen innan servering. Den är god att äta både varm och kall.

Mer på grapevine.se

Skaldjursfest!

Äntligen är det skaldjursäsong. Oavsett om du väljer hummer, musslor, räkor eller krabba så skänker skaldjur alltid en känsla av fest och vad passar då bättre än ett mousserande vin? Låt oss presentera en italiensk pärla. Nu när almanackan slagit om till september är det högsäsong för havets

Moussetårta

Den här tårtan är elegant och stilren, men inte alls så svår som den ser ut. Den blanka glasyren ger tårtan konditorklass. En perfekt vår-och sommartårta med den fräscha smaken av jordgubbs- och limepannacotta som gifter sig fint i munnen med den vita chokladmoussen. Receptet kommer från Linus Johansson, vínnare av "Hela Sverige Bakar".