Seg och ljuvlig chokladkaka

Tid 
40 Minuter
Antal 
6 personer
Ugn 
175°

Kladdig chokladkaka med söt och seg Dumlekola, succé på vilket fikabord som helst!

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

150 gr smör
150 gr mörk choklad
3 ägg
3 dl råsocker
2 dl vetemjöl
200 gr philadelphiaost
100 gr Dumlekola
1 dl frysta hallon
1 tsk flingsalt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 °C.

2. Smält smöret. Bryt ner chokladen i mindre bitar och låt smälta tillsammans med smöret.

3. Vispa ägg och socker i en skål. Blanda ner smör och chokladblandningen i samma skål. Tillsätt vetemjölet. Vispa ihop till en jämn smet. Rör försiktigt i philadelphiaosten och hallonen. Häll över i en smord form med löstagbar kant. Fördela Dumlekolorna jämt i smeten.

4. Grädda i ugnen i ca 25 minuter. Kakan ska kännas kladdig när man tar ut den.

5. Strö lite flingsalt och några hallon på toppen innan servering. Den är god att äta både varm och kall.

Mer på grapevine.se

Världsmästaren Dosa Ivanov är "Bartender of the year"

Nyligen avgjordes den prestigefyllda tävlingen "Bartender of The Year" i World Cocktail Championships. Som värdig vinnare utsågs Dosa Ivanov , Bar Supervisor på Clarion Post Hotel i Göteborg. Läs vår intervju med världsmästaren.

Greenall's Berkeley Square London Dry Gin

En lyxgin för den moderna konsumenten

Honungsmarinerad lax med bönsallad

Nyttig lax med en somfoni av bönor får vilken gom som helst att glädjas.