Seg och ljuvlig chokladkaka

Tid 
40 Minuter
Antal 
6 personer
Ugn 
175°

Kladdig chokladkaka med söt och seg Dumlekola, succé på vilket fikabord som helst!

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

150 gr smör
150 gr mörk choklad
3 ägg
3 dl råsocker
2 dl vetemjöl
200 gr philadelphiaost
100 gr Dumlekola
1 dl frysta hallon
1 tsk flingsalt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 °C.

2. Smält smöret. Bryt ner chokladen i mindre bitar och låt smälta tillsammans med smöret.

3. Vispa ägg och socker i en skål. Blanda ner smör och chokladblandningen i samma skål. Tillsätt vetemjölet. Vispa ihop till en jämn smet. Rör försiktigt i philadelphiaosten och hallonen. Häll över i en smord form med löstagbar kant. Fördela Dumlekolorna jämt i smeten.

4. Grädda i ugnen i ca 25 minuter. Kakan ska kännas kladdig när man tar ut den.

5. Strö lite flingsalt och några hallon på toppen innan servering. Den är god att äta både varm och kall.

Mer på grapevine.se

PIZZA PÅ DANTES VIS

Dante Zia är ingenjörsstudenten som jobbar extra som tv-kock. När han har en stund över lagar han gärna pizza hemma i studentkollektivet i Lund, helst med ingredienser från den skånska myllan och med inspiration från sina italienska rötter. Dant Zia stökar runt i köket i studentkollektivet i Lund.

BLOOM London Dry Gin

Den blommiga London Dry Ginen

Julmatstips: enkla drinktilltugg

Små goda recept som passar perfekt i jul