Serrano och robiolalandgång med färska bär

Tid 
10 Minuter
Antal 
4 personer

Det goda är ofta det enkla. Under soliga sommardagar vill man ha tid att njuta av utelivet. Perfekt är då denna enkla "landgång" med lufttorkad skinka och italiensk vitmögelost, toppad med rucola, mynta, jordgubbar och physalis. Himmelskt gott!

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

400 g serranoskinka
4 skivor grovt landgångsbröd
400 g robiolaost eller liknande (exempelvis cambozola)
1 ask jordgubbar
4 msk honung
50 g rucola
1 ask physalis
1 kruka mynta

Gör så här

1. Bred ut ett tjockt lager ost på landgångsbröden, sprid över rucolan och ringla lite av honungen över.

2. Placera sedan skinkan snyggt och garnera slutligen med jordgubbar, mynta och physalis. 

Mer på grapevine.se

3 x Riesling

Tysk riesling håller världsklass! Här kikar vi närmare på den populära druvan och jämför tre rieslingviner från olika tyska regioner.Här kan du även lada ner ett provningsprotokoll som gör det både enkelt och roligt att prova de tre vinerna. Riesling trivs i svala klimat. I Tyskland, som ligger

Ugnsbakad parmakyckling med grön skön röra

Parmesan, basilika och rucola – fantastiska italienska smaker som med lite sting av chili, kapris, dijonsenap och ansjovis lyfter fredagskycklingen till oanande höjder!