Serrano och robiolalandgång med färska bär

Tid 
10 Minuter
Antal 
4 personer

Det goda är ofta det enkla. Under soliga sommardagar vill man ha tid att njuta av utelivet. Perfekt är då denna enkla "landgång" med lufttorkad skinka och italiensk vitmögelost, toppad med rucola, mynta, jordgubbar och physalis. Himmelskt gott!

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

400 g serranoskinka
4 skivor grovt landgångsbröd
400 g robiolaost eller liknande (exempelvis cambozola)
1 ask jordgubbar
4 msk honung
50 g rucola
1 ask physalis
1 kruka mynta

Gör så här

1. Bred ut ett tjockt lager ost på landgångsbröden, sprid över rucolan och ringla lite av honungen över.

2. Placera sedan skinkan snyggt och garnera slutligen med jordgubbar, mynta och physalis. 

Mer på grapevine.se

Rött fokus

Röda viner finns i många varianter – från lätta och fruktiga till mäktiga och tanninrika. Mycket skiljer dem, men det finns också mycket som förenar. Exempelvis sättet att servera. Text: Karin Strand Foto: Dana Ozallapa Styling: Josefin Tolstoy V in har odlats och druckits i åtminstone 6 000 år.

Auberginegryta

En fantastisk gryträtt på lamm, fullproppad med kryddiga smaker. Receptet är hämtat ur persiska restaurangen Shahrzads kokbok Mammas persiska kök.