Skinksnittar deluxe

Antal 
10
Ugn 
225°

Ta skinkmackan till en högre nivå med mycket grönt och krispigt lök-crunch.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Taggar 
Utskrift
Ingredienser

10 Små knäckesnittar
10 bitar knäckebröd, gärna surdeg
10 skivor julskinka, tunna
2 dl grönkål, finstrimlad utan mittsträngen
1 tsk olivolja
flingsalt och svartpeppar

Lök-crunch
1 dl rostad lök
1 dl ströbröd
1 msk farinsocker
3 msk valfri senap

Senapsmajo
1 dl majonnäs
1 msk skånsk, grov senap
1 tsk flytande honung

Rödkåls-coleslaw
2 dl finstrimlad rödkål
1 tunt strimlat äpple
1 tsk äppelcidervinäger
1 tsk fransk senap
3 msk majonnäs
2 krm salt

Till dekoration
1 färskt fikon, i klyftor

Gör så här
  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda rostad lök, ströbröd, farinsocker och senap.
  3. Bred ut blandningen på en bakpappersklädd plåt. Rosta i ca 5 min eller tills den får färg.
  4. Blanda ingredienserna till senapsmajon.
  5. Gör rödkåls-coleslawen. Krama rödkålen lätt med rena händer så att den blir mjuk. Blanda i äppelstrimlor. Vispa ihop resten av ingredienserna och häll över.
  6. Krama grönkålen med olivolja och en nypa flingsalt så att den blir lite mjuk.
  7. Bred lite senapsmajo på bröden. Lägg försiktigt på coleslaw, grönkål, skinka samt ytterligare en liten klick senapsmajo. Smula över lökcrunchet. Garnera med fikonklyftor. Peppra.

Mer på grapevine.se

Förgyll med bubbel

Mousserande vin är en solklar stämningshöjare, så varför inte börja festen med bubbel? Här tipsar vi om några favoriter för olika smaker och plånböcker. Vi bjuder också på tre fina smårätter – budget, mellan och lyx, som trivs i bubblande sällskap. Mousserande vin görs i många stilar och länder,

Torskrygg med rotselleripuré och honungs- och ingefärssky

Smakrik och lyxig rätt där fisken ska tillagas precis före servering. Fantastiskt gott till ett vitt friskt och fruktigt vin!