Smördegspizza med bresaola och gorgonzola

Tid 
25 Minuter
Antal 
4 personer
Ugn 
225°

En pizza i lite lyxigare tappning med bresaola och smulad gorgonzola.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 rulle färdig smördeg (finns oftast i kyldisken)
1 burk färdig tomatsås
150 g bresaola skuren i strimlor
150 g gorgonzola, smulad
2 nävar, ca 100 g
rucola till garnering

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 °C.

2. Kavla ut smördegen och fördela tomatsåsen över degen.

3. Lägg på strimlad bresaola och smula över gorgonzola. Baka i ugnen i ca 15 minuter.

4. Strö rucola över pizzan före servering.

Mer på grapevine.se

Bartips: 3 bra barer värda att besöka

1. Duå, Storgatan, Umeå 2. Belle Epoque, Södra Skolg. 43, Malmö 3. Toso, Götaplatsen, Göteborg

Black Tower Fruity White

Halvtorrt kult-vin som passar perfekt till heta eller mycket smakrika rätter med sting! tacos, indiskt och Thai till exempel!

Högrevsburgare med konjaksspetsad dressing och rotfruktsstrassel

Karamelliserad rödlök och en dressing spetsad med konjak sätter piff på högrevsburgaren.
Servera den saftiga burgaren i hamburgerbröd med klassisk cheddar. Duka fram grillad majs och
morots- och palsternacktrassel vid sidan om.