Smördegspizza med bresaola och gorgonzola

Tid 
25 Minuter
Antal 
4 personer
Ugn 
225°

En pizza i lite lyxigare tappning med bresaola och smulad gorgonzola.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 rulle färdig smördeg (finns oftast i kyldisken)
1 burk färdig tomatsås
150 g bresaola skuren i strimlor
150 g gorgonzola, smulad
2 nävar, ca 100 g
rucola till garnering

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 °C.

2. Kavla ut smördegen och fördela tomatsåsen över degen.

3. Lägg på strimlad bresaola och smula över gorgonzola. Baka i ugnen i ca 15 minuter.

4. Strö rucola över pizzan före servering.

Mer på grapevine.se

Svala sommardrinkar

Gindrinkar är populärt och helst ska de vara gjorda på närodlade bär och extra fin gin. Historiskt förknippar man premiumgin med England, men de senaste åren har nordisk gin fått ett uppsving. En av dem är finska Kyrö Napue Rye Gin . Här har vi blandat några goda drinkar i roliga glas, med och utan

Spaghetti med svamp, blomkål samt smörstekt salvia och parmesan

Ett härligt recept från kändiskocken Mattias Larsson. Få ingredienser och härliga rena smaker– precis som en primi piatti-pasta ska vara.