Smördegspizza med bresaola och gorgonzola

Tid 
25 Minuter
Antal 
4 personer
Ugn 
225°

En pizza i lite lyxigare tappning med bresaola och smulad gorgonzola.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 rulle färdig smördeg (finns oftast i kyldisken)
1 burk färdig tomatsås
150 g bresaola skuren i strimlor
150 g gorgonzola, smulad
2 nävar, ca 100 g
rucola till garnering

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 °C.

2. Kavla ut smördegen och fördela tomatsåsen över degen.

3. Lägg på strimlad bresaola och smula över gorgonzola. Baka i ugnen i ca 15 minuter.

4. Strö rucola över pizzan före servering.

Mer på grapevine.se

Vin till lamm?

Lammkött i sig är ett ganska milt kött, om rätten inte är kryddig passar därför ett mjukare vin t ex Santa Tresa Frappato Organic eller Romeo från Tommasi. Viner gjorda på druvan pinot noir passar också mycket bra. Är lammrätten kryddad med vitlök och örter passar Domaine Du Clos De Sixte Lirac

Grillad avokado

Serveras med pocherat ägg. Avokado gör sig bra på grillen, särskilt när de får gott sällskap, som här med tomatsallad och pocherat ägg. Du kan välja att steka ägget istället.