Smördegspizza med bresaola och gorgonzola

Tid 
25 Minuter
Antal 
4 personer
Ugn 
225°

En pizza i lite lyxigare tappning med bresaola och smulad gorgonzola.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 rulle färdig smördeg (finns oftast i kyldisken)
1 burk färdig tomatsås
150 g bresaola skuren i strimlor
150 g gorgonzola, smulad
2 nävar, ca 100 g
rucola till garnering

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 °C.

2. Kavla ut smördegen och fördela tomatsåsen över degen.

3. Lägg på strimlad bresaola och smula över gorgonzola. Baka i ugnen i ca 15 minuter.

4. Strö rucola över pizzan före servering.

Mer på grapevine.se

Besök Tommasi-spa!

Kurorten Sätra Brunn är en bildskön oas med anor från 1700-talet. Hit finns det skäl för mat- och vinvänner att vallfärda. Här är Tommasi kung både i spa och i glas, och man erbjuder som enda spa i landet behandlingar med produkter gjorda på Tommasis viner. Tystnaden är slående. Det är nästan så

Domaine Grand Veneur ”Les Champauvins”

Ekologiskt och smakrik "Baby Châteauneuf-du-Pape"

Laxcarpaccio med libanesisk getost

Laxcarpaccio är en fantastisk aptitretare som uppskattas för sin stora smak. Serverar den gärna som förrätt vid festliga tillfällen. Den lite feta laxen och smaken från den krämiga getosten passar bäst med viner med tydlig fruktighet och hög syra.​