Smördegspizza med bresaola och gorgonzola

Tid 
25 Minuter
Antal 
4 personer
Ugn 
225°

En pizza i lite lyxigare tappning med bresaola och smulad gorgonzola.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 rulle färdig smördeg (finns oftast i kyldisken)
1 burk färdig tomatsås
150 g bresaola skuren i strimlor
150 g gorgonzola, smulad
2 nävar, ca 100 g
rucola till garnering

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 °C.

2. Kavla ut smördegen och fördela tomatsåsen över degen.

3. Lägg på strimlad bresaola och smula över gorgonzola. Baka i ugnen i ca 15 minuter.

4. Strö rucola över pizzan före servering.

Mer på grapevine.se

Värmande vinterdrinkar

När det är kallt ute passar det extra bra med mustiga och kryddiga drinkar. Experimentera med nya smaker, servera och njut!
Ny

La Strada

Andra generationens vinmakare tar en ny väg med La Strada

Grillad pilgrimsmussla ”Ninon”, champagne, sjökorall och krasse

Förrätt signerad Bistro Berns i Stockholm. En klassisk förrätt där soppan kan förberedas, men pilgrimsmusslorna blir godast om de grillas precis innan servering.